Bărbat din Iaşi, prins de DIICOT cu etnobotanice aduse din Olanda

Bărbat din Iaşi, prins de DIICOT cu etnobotanice aduse din Olanda

Procurorii DIICOT din Iaşi au reţinut un bărbat pentru 24 de ore, după ce l-au prins în timp ce ridica de la o firmă de curierat un colet primit din Olanda, ce conţinea substanţe cu efecte psihoactive.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu toamna anului 2019, inculpatul V.C. a procurat, atât din surse interne, cât şi externe (Olanda), diferite cantităţi de substanţe sub formă pulverulentă, în stare pură, având efecte psihoactive, făcând parte din clasa cannabinoizilor sintetici, pe care le-a introdus în ţară, în mod fraudulos, prin intermediul transportatorilor internaţionali, disimulate în şapte colete.

Aceste substanţe au fost folosite ulterior de către inculpat la prepararea unor cantităţi importante de substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-a comercializat la preţul de 10 lei/doza (0,1 grame) sau 40-50 lei/gram.

Pe 18 mai, după ce l-au prins în timp ce ridica un colet, anchetatorii au efectuat o percheziţie la locuinţa bărbatului, unde au găsit 25 de grame de substanţă pură psihoactivă, care ar fi fost necesară preparării unei cantităţi de aproximativ 500 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 451,34 de grame de substanţă vegetală şi bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

Tribunalul Iaşi a dispus marţi arestarea preventivă a inculpatului V.C. pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...