Barna: USR ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva lui Dragnea

Barna: USR ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva lui Dragnea

Deputații USR iau în considerare un demers pentru depunerea unei plângeri penale împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri președintele Uniunii, deputatul Dan Barna.

 Întrebat dacă deputații USR iau în calcul depunerea unei plângeri penale, Barna a spus: "Colegii mei vor analiza temeiurile juridice și vom vedea dacă vom folosi acest instrument sau nu. Există această posibilitate".

El a făcut această declarație la ieșirea din biroul lui Liviu Dragnea unde a discutat cu acesta aproape o jumătate de oră, însoțit de un grup de deputați USR, alături de care a părăsit ședința de plen.

În opinia USR, Liviu Dragnea "a abuzat" de comunicatul de presă transmis marți, împreună cu președintele Senatului, ca reacție la poziția Departamentului de Stat al SUA, "angajând Parlamentul și spunând ulterior că numai pare că-l angajează".

"Domnia sa consideră că avea tot dreptul să asume mesajul, că poziția domniei sale putea fi asumată la nivelul Parlamentului. Ne-a spus să folosim instrumentele de contestație dacă nu suntem de acord, recomandându-ne să ne îndreptăm către instituțiile prietene", a spus Barna.

Potrivit acestuia, Dragnea a avut o atitudine neutră, condescendentă. "Domnia sa consideră că mesajul de interes personal pe care l-a asumat în numele Parlamentului a fost unul perfect normal (...) și că poziția a fost una regulamentară. (...) Eu nu cred că majoritatea actuală și domnul Liviu Dragnea vor impune acel comunicat ca decizie a Parlamentului, deși pot să o facă", a completat deputatul USR.

El a menționat că USR a transmis în cursul zilei de marți scrisori la Bruxelles, urmând ca miercuri să fie făcută publică o declarație comună a Opoziției de protest față de demersul președinților celor două Camere le Parlamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…