Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Baroul Dolj a avizat favorabil cererea Alinei Bica de trimitere a dosarului profesional către Baroul București

Baroul Dolj a avizat favorabil cererea Alinei Bica, fost procuror-șef al DIICOT, de trimitere a dosarului profesional de avocat către Baroul București. Bica înaintase inițial o cerere de transfer către Baroul Iași, însă joi a modicat-o, în sensul că a solicitat transfer către Baroul București, a precizat pentru AGERPRES decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

'Cu privire la soluționarea cererii de transfer în Baroul București formulată de doamna Alina Mihaela Bica, Consiliul Baroului Dolj, în ședința din 17 martie 2016, a avizat favorabil cererea și a dispus trimiterea dosarului profesional către Baroul București', precizează Baroul Dolj într-o postare pe site.

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Alina Bica era avocat în cadrul Baroului Dolj din 2011, când a fost primită în profesie.

'Este avocat în Baroul Dolj din 2011. Faptul că nu și-a dus la capăt procedura, a fost alegerea dânsei. Nu putea să își exercite dreptul de avocat, pentru că era incompatibilă cu funcția de magistrat, dar decizia emisă este ce din 2011. A venit în fața noastră ieri (n.red.: joi), pentru că a fost citată în acest sens, a dat explicații, iar Baroul București urmează să analizeze', a spus decanul Baroului Dolj.

Potrivit sursei citate, Alina Bica înaintase inițial o cerere de transfer către Baroul Iași, însă joi a modificat cererea în sensul că a solicitat transfer către Baroul București.

'Noi îi dăm un aviz de principiu, trimitem dosarul profesional și Baroul București decide dacă o primește sau nu. Din punctul meu de vedere, există prezumția de nevinovăție, iar excluderea din profesie pentru nedemnitate se dispune când hotărârea este definitivă. Doamna Bica se află în fază de cercetare, este avocată și, neavând o hotărâre definitivă de condamnare, are dreptul să își exercite activitatea unde vrea în România', a mai afirmat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

3 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

4 Președintele, călcat în picioare după decizia CCR! Din păcate, Ioana Ene Dogioiu are dreptate!

5 Moise Guran / CCR și PSD, aceeași mizerie!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta