Baroul Dolj a avizat favorabil cererea Alinei Bica de trimitere a dosarului profesional către Baroul București

Baroul Dolj a avizat favorabil cererea Alinei Bica de trimitere a dosarului profesional către Baroul București

Baroul Dolj a avizat favorabil cererea Alinei Bica, fost procuror-șef al DIICOT, de trimitere a dosarului profesional de avocat către Baroul București. Bica înaintase inițial o cerere de transfer către Baroul Iași, însă joi a modicat-o, în sensul că a solicitat transfer către Baroul București, a precizat pentru AGERPRES decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

'Cu privire la soluționarea cererii de transfer în Baroul București formulată de doamna Alina Mihaela Bica, Consiliul Baroului Dolj, în ședința din 17 martie 2016, a avizat favorabil cererea și a dispus trimiterea dosarului profesional către Baroul București', precizează Baroul Dolj într-o postare pe site.

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Alina Bica era avocat în cadrul Baroului Dolj din 2011, când a fost primită în profesie.

'Este avocat în Baroul Dolj din 2011. Faptul că nu și-a dus la capăt procedura, a fost alegerea dânsei. Nu putea să își exercite dreptul de avocat, pentru că era incompatibilă cu funcția de magistrat, dar decizia emisă este ce din 2011. A venit în fața noastră ieri (n.red.: joi), pentru că a fost citată în acest sens, a dat explicații, iar Baroul București urmează să analizeze', a spus decanul Baroului Dolj.

Potrivit sursei citate, Alina Bica înaintase inițial o cerere de transfer către Baroul Iași, însă joi a modificat cererea în sensul că a solicitat transfer către Baroul București.

'Noi îi dăm un aviz de principiu, trimitem dosarul profesional și Baroul București decide dacă o primește sau nu. Din punctul meu de vedere, există prezumția de nevinovăție, iar excluderea din profesie pentru nedemnitate se dispune când hotărârea este definitivă. Doamna Bica se află în fază de cercetare, este avocată și, neavând o hotărâre definitivă de condamnare, are dreptul să își exercite activitatea unde vrea în România', a mai afirmat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...