Baschet: NBA - Un cartonaş cu LeBron James, vândut pentru suma record de 1,84 milioane dolari

Baschet: NBA - Un cartonaş cu LeBron James, vândut pentru suma record de 1,84 milioane dolari

Un cartonaş de colecţie rar cu superstarul LeBron James (35 ani), din primul său sezon în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), cu Cleveland Cavaliers (2003-2004), a fost vândut la licitaţie cu suma record 1,84 milioane de dolari, sâmbătă, a anunţat Goldin Auctions, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Acest cartonaş vintage, unul dintre cele 23 de exemplare tipărite, a fost semnat de James, iar casa de licitaţii l-a descris ca fiind în stare perfectă, primind nota 9,5 din 10.

Licitaţia a demarat la 150.000 de dolari şi cartonaşul a devenit cel mai scump cartonaş de baschet achiziţionat în era modernă (articole apărute începând din 1980).

James are trei titluri de campion NBA (2012, 2013, 2016) şi două titluri olimpice (2008, 2012). El a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în NBA de patru ori.

Precedentul record pentru un cartonaş sportiv era deţinut de jucătorul de baseball Mike Trout, cu suma de 923.000 dolari licitată în luna mai.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto: Goldin Auctions/Facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene