Băsescu lui Cioloș: Opriți această ticăloșie!

Băsescu lui Cioloș: Opriți această ticăloșie!

Fostul președinte Traian Băsescu atrage atenția asupra situației în care se află în momentul de față Centrala nucleară de la Cernavodă, care a ajuns să cumpere combustibil din Canada, lucru care, spune Băsescu, ar putea duce la o anumită dependență de canadieni și chiar de ruși.

Astfel, Traian Băsescu îi solicită premierului Dacian Cioloș să oprească „această ticăloșie” și să trimită responsabilul pentru această situație, respectiv pe Daniela Lulache, „să fie director de grădiniță”.

Redăm integral mesajul lui Traian Băsescu:

„Aflu cu surprindere că, la Centrala nucleară de la Cernavodă, nu se mai cumpără combustibil nuclear de la Compania Naţională a Uraniului. Directorul Nuclearelectrica, doamna Daniela Lulache, a decis să achiziţioneze combustibilul nuclear din Canada, de la compania Camenco. Motivul ar fi preţul mai bun.
Nu am dubii că preţul canadienilor este mai bun. Problema este că preţul va fi mai bun doar pînă cînd România nu va mai produce combustibil nuclear. Pe urmă, va veni dependenţa de canadieni sau, de ce nu, de ruşi.
Domnule prim-ministru Cioloş, vă rog opriţi această ticăloşie, indiferent care este preţul uraniului românesc. Şi poate o trimiteţi pe doamna Daniela Lulache să fie director la o grădiniţă chiar dacă va fi o grădiniţă unde salariul este ca la Fondul Proprietatea sau Nuclearelectrica.
Iar, dacă Compania Naţională a Uraniului are probleme, ajutaţi-o acum”, a scris fostul președinte pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”