Băsescu: Mi-am făcut public cazierul pentru a arăta că nu am fost condamnat și nu am calitatea de inculpat

Băsescu: Mi-am făcut public cazierul pentru a arăta că nu am fost condamnat și nu am calitatea de inculpat

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, marți, că și-a postat cazierul judiciar pe pagina sa de socializare pentru a arăta "propagandei mincinoase" că nu a fost condamnat penal și nici nu are calitatea de inculpat.

 "De ce mi-a pus cazierul pe site ? Îmi trebuia oricum pentru dosarul de cetățenie a Republicii Moldova, l-am scos astăzi. Și mă uitam pe Euractiv. Nici mai mult nici mai puțin mă trece pe lista penalilor. (...) Nu sunt urmărit penal (...) Deci, nu am un proces penal. Ce înseamnă cazierul ? În cazier se înscriu două lucruri, dacă ai avut condamnări și aici nu am dubii, că știe orice român că nu am avut, dar și dacă ești inculpat într-un dosar se trece în cazier, că ai calitatea de inculpat. Ori, eu am pus acest cazier ca să arăt propagandei mincinoase că nu am nicăieri calitate de inculpat", a declarat Traian Băsescu la TVR1, întrebat de ce și-a postat pe pagina de Facebook certificatul de cazier judiciar.

Întrebat dacă pentru el această problemă lămuritoare legată de justiție era importantă, președintele PMP a spus: "Este foarte important pentru mine, ca, de altfel, pentru orice politician".

Președintele PMP a precizat că votul pe care intenționează să-l dea la scrutinul pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova este condiționat de obținerea actelor de identitate.

"Cu condiția ca până pe 13 noiembrie să primesc și actele de identitate. Însă, din câte am înțeles, procedura ar dura cam trei săptămâni. Deci, foarte probabil, nu voi putea participa la vot, deși mi-aș dori. Ceea ce nu înseamnă că, de pe acum, nu-i invit pe cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul României să meargă la vot în cele nouă secții de votare. Este vital să voteze pentru Maia Sandu dacă vor menținerea Republicii Moldova pe un drum către Vest", a mai declarat Băsescu.

AGERPRES / (A — autor: Daniel Florea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro