Băsescu: PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea

Băsescu: PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea

PMP va vota pentru neacordarea mandatului de deputat în cazul lui Liviu Dragnea, a declarat duminică președintele partidului, Traian Băsescu.

"PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea, că așa spune Regulamentul (Regulamentul Camerei Deputaților — n.r.)", a spus Băsescu pe B1 TV.

El a adăugat că, legal, prevederea din Regulamentul Camerei Deputaților care spune că mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate "stă în picioare" în cazul lui Dragnea.

"Eu cred că legal stă în picioare, numai că aici discutăm despre PSD, ceea ce înseamnă că la comisia de validare se va da un aviz, pozitiv sau negativ, nici nu are relevanță și se va merge la vot în plen unde PSD și ALDE vor vota pentru validarea mandatului. Și cu asta se încheie discuția, pentru că la ei legea e bună doar când le convine nu și când nu le convine", a precizat Băsescu.

Președintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a afirmat că liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, având în vedere prevederea din regulamentului Camerei referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale.

"Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și vom vota în consecință. Regulamentul Camerei Deputaților este clar și limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziții de bun simț și să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curții Constituționale", a scris Turcan, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…