Băsescu: PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea

Băsescu: PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea

PMP va vota pentru neacordarea mandatului de deputat în cazul lui Liviu Dragnea, a declarat duminică președintele partidului, Traian Băsescu.

"PMP va vota pentru neacordarea mandatului lui Liviu Dragnea, că așa spune Regulamentul (Regulamentul Camerei Deputaților — n.r.)", a spus Băsescu pe B1 TV.

El a adăugat că, legal, prevederea din Regulamentul Camerei Deputaților care spune că mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate "stă în picioare" în cazul lui Dragnea.

"Eu cred că legal stă în picioare, numai că aici discutăm despre PSD, ceea ce înseamnă că la comisia de validare se va da un aviz, pozitiv sau negativ, nici nu are relevanță și se va merge la vot în plen unde PSD și ALDE vor vota pentru validarea mandatului. Și cu asta se încheie discuția, pentru că la ei legea e bună doar când le convine nu și când nu le convine", a precizat Băsescu.

Președintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a afirmat că liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, având în vedere prevederea din regulamentului Camerei referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale.

"Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și vom vota în consecință. Regulamentul Camerei Deputaților este clar și limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziții de bun simț și să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curții Constituționale", a scris Turcan, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!