Băsescu: Programul de guvernare al lui Dragnea trebuie abandonat; blochează dezvoltarea României

Băsescu: Programul de guvernare al lui Dragnea trebuie abandonat; blochează dezvoltarea României

Fostul președinte Traian Băsescu susține că noul guvern trebuie să abandoneze programul PSD, pentru că acesta "blochează dezvoltarea României", și să-și asume un altul astfel încât "România să profite de ciclul economic favorabil la nivel european".

"Programul de guvernare al lui Liviu Dragnea trebuie abandonat, pentru că pur și simplu blochează dezvoltarea României, prin sacrificarea pe termen scurt și mediu a investițiilor. Este un program pe care nici Dragnea nu-l înțelege în efectele lui profunde, program care înseamnă sacrificarea dezvoltării țării. (...) Un nou guvern trebuie să abandoneze programul lui Dragnea și să-și asume un program simplu, cu cinci obiective prioritare, care pot face ca România să profite de ciclul economic favorabil la nivel european", a scris Băsescu, sâmbătă, pe Facebook .

Primul obiectiv prevede, în viziunea fostului șef de stat "dezvoltare durabilă, prin utilizarea accelerată a fondurilor destinate dezvoltării de la UE, BEI, BERD și BIRD, în total cca. 30 miliarde euro, din care 23,5 miliarde fonduri de coeziune nerambursabile de la UE". Traian Băsescu apreciază că în acest mod se vor crea locuri de muncă prin investiții.

Consolidarea îndeplinirii Criteriilor de la Mastricht în vederea accelerării proceselor de aderare la moneda euro pentru a crește nivelul de integrare a țării în UE și pentru a fi parte a proceselor decizionale majore în UE, reprezintă al doilea obiectiv propus de Traian Băsescu.

Totodată, acesta propune revizuirea noului Cod Penal și a celui de Procedură Penală "pentru aducerea lor la normele de constituționalitate în baza deciziilor CCR", elaborarea unei noi legi a executării pedepselor, "care să stimuleze reintegrarea în societate a celor condamnați penal", dar și a legii răspunderii magistraților.

Băsescu afirmă că noul Executiv va trebui să mai aibă ca obiective asigurarea vaccinurilor și a medicamentelor oncologice, precum și "înghețarea Codului Fiscal în forma actuală, până în anul 2020, pentru a garanta stabilitate mediului de afaceri".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa