Bășinoasele lui Tăriceanu au votat în favoarea lui Viktor Orban, acuzat de UE de încălcarea statului de drept

Bășinoasele lui Tăriceanu au votat în favoarea lui Viktor Orban, acuzat de UE de încălcarea statului de drept

Bășinoasele lui Tăriceanu au votat în favoarea lui Viktor Orban, acuzat de UE de încălcarea statului de drept. Europarlamentarii ALDE Renate Weber și Norica Nicolai au votat miercuri în Parlamentul European în favoarea liderului autoritar de la Budapesta, Viktor Orban, acuzat de încălcarea democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale în Ungaria, informează  G4Media.ro

Tot împotrivă au votat europarlamentarul PNL Traian Radu Ungureanu și cei ai UDMR, Iuliu Winkler și Csaba Sogor.

Parlamentul European a votat miercuri cu peste două treimi declanșarea procedurilor pentru sancționarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și va începe procedurile pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot a țării, anunță BBC.

Principalele acuzații la adresa guvernului Ungariei sunt că a îndepărtat din funcții judecătorii independenți, a redus la tăcere presa liberă și a luat la țintă societatea civilă (detalii aici).

Renate Weber nu este la primul derapaj antioccidental. Săptămâna trecută ea a afirmat că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu ”i-a stârnit pe ruși”. Mai mult, ea a preluat tema favorită a propagandei Kremlinului, punând sub semnul întrebării faptul că scutul e defensiv. În plus, Renate Weber a susținut că România ”dă bani în neștire pentru industria de armament americană”.

La rândul său, Norica Nicolai a fost protagonista unei declarații scandaloase la câteva zile după reprimarea violentă de către jandarmi a mitingului din 10 august. Nicolai a declarat pe 17 august că ea crede că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate la mitingul din 10 august sunt trucate.

„Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii. Nu înţeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai la Turceni, potrivit Adevărul. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...