BBC: Oameni de știință au anunțat că au creat prima „entitate asemănătoare cu un om” care nu are mamă sau tată

BBC: Oameni de știință au anunțat că au creat prima „entitate asemănătoare cu un om” care nu are mamă sau tată

Oameni de știință au anunțat că au creat prima "entitate asemănătoare cu un om" din lume care nu are mamă sau tată. Potrivit rapoartelor, creatura asemănătoare omului a fost creată "fără a folosi spermă, ovul sau uter":

Oamenii de știință anunță că au cultivat primele stadii ale unei entități asemănătoare unui embrion uman fără a folosi spermă, ovul sau uter. "Modelul embrionar" eliberează chiar și hormoni care au declanșat un test de sarcină pozitiv. Echipa de cercetători se laudă că a reușit să creeze o entitate umană fără mamă sau tată, pornind de la celule stem naive:

În loc de spermatozoizi și ovule, materialul de plecare au fost celule stem naive care au fost reprogramate pentru a dobândi potențialul de a deveni orice tip de țesut din organism. Potrivit BBC, au fost folosite substanțe chimice pentru a încuraja aceste celule stem să se dezvolte în patru tipuri unice de celule care sunt implicate în cele mai timpurii etape ale dezvoltării embrionului uman...

  • celulele epiblastului, care devin embrionul propriu-zis (sau fătul)
  • celule trofoblaste, care devin placenta
  • celule hipoblaste, care devin sacul vitelin de susținere
  • celulele mezodermului extraembrionar

Aceste tipuri de celule au fost apoi "amestecate într-un raport precis", iar ceea ce s-a întâmplat în continuare este extrem de alarmant... Un total de 120 de astfel de celule au fost amestecate într-un raport precis - iar apoi, oamenii de știință fac un pas înapoi și privesc. Aproximativ 1% din amestec a început călătoria de a se asambla spontan într-o structură care seamănă, dar nu este identică, cu un embrion uman.

Profesorul Jacob Hanna, de la Institutul Weizmann, este liderul echipei care a efectuat această cercetare și susține că "entitatea" care a fost produsă "este într-adevăr o imagine de manual a unui embrion uman din ziua 14"...

"Aceasta este într-adevăr o imagine ca la carte a unui embrion uman din ziua 14, [ceea ce] nu a mai fost făcut până acum", a declarat profesorul Hanna. Dacă o astfel de entitate poate supraviețui până în acest stadiu, ar putea merge până la capăt și să devină un bebeluș în toată regula? Acum că s-a realizat această descoperire, este doar o chestiune de timp până când cineva va încerca să facă acest lucru.

Și imaginați-vă implicațiile dacă acest lucru începe să se întâmple pe scară largă. Bebelușii ar putea fi literalmente crescuți la scară largă pe tot globul. În loc să aibă copii în mod natural, părinții ar putea pur și simplu să comande un copil care să îndeplinească anumite specificații. Iar orice copil care ar ieși cu "defecte" ar fi inevitabil eliminat. Alternativ, este ușor să ne imaginăm armate întregi "crescute" de conducători tiranici, așa cum am văzut în anumite filme SF.

Ar fi astfel de "entități" cu adevărat umane? Ar avea ele măcar suflet? Sunt atât de multe lucruri pe care nu le știm și sperăm că acest tip de lucrări va fi interzis, astfel încât să nu aflăm niciodată. Din nefericire, în acest moment, comunitatea științifică este foarte puțin reținută. Cea mai mare parte a populației generale nu are nicio idee despre ce se întâmplă în aceste laboratoare secrete, iar celor mai mulți dintre politicienii noștri nu pare să le pese. Și astfel, "știința" va continua să avanseze pe tot globul cu foarte puțină rezistență.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”