Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital

Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital

Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital.

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, atrage atenția că testarea antigen a ajuns un fenomen în România. Astfel, oamenii care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influențează realitatea privind numărul de infectări, a declarat medicul la Digi24.ro.

 
 

Întrebată dacă va crește numărul de cazuri confirmate după Revelion, Beatrice Mahler a răspuns: "Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare".

Spitalul "Marius Nasta" este ocupat 100%, a spus Mahler: "Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta".

Medicul a afirmat că este de așteptat că și în România să urmeze un nou val de infectări, motiv pentru care vaccinare este imperios necesară.

"Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val", potrivit medicului.

Referitor la nouă tulpină care se manifestă în Europa, dar care a trecut și peste ocean, Mahler a precizat că vaccinul acoperă și această variantă a virusului.

"Nu știm în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm și să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic și să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută", a subliniat Mahler.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?