Becali merge la FIFA pentru banii pe Moruțan. Ce șanse îi dă un avocat de drept sportiv din Turcia

Becali merge la FIFA pentru banii pe Moruțan. Ce șanse îi dă un avocat de drept sportiv din Turcia

FCSB are şanse mari să câştige la FIFA litigiul cu Galatasaray, clubul turc refuzând să plătească un bonus de un milion de euro grupării române.

Gigi Becali e aproape să pună mâna pe un milion de euro. Foto Sportpictures

În 2021, când Cim-Bom l-a transferat pe mijlocaşul român pentru suma de 4,1 milioane de euro, oficialii lui Galatasaray s-au angajat să îi plăteacă FCSB-ului lui Gigi Becali şi un bonus de un milion de euro în momentul în care formaţia de pe Bosfor se va califica în Champions League.

Acest lucru s-a produs în acest sezon, dar gruparea din Istanbul refuză să achite suma , potrivit oficialilor roş-albaştrilor, care au anunţat că vor merge la FIFA pentru a-şi căuta dreptatea. Olimpiu Moruțan a fost transferat la Ankaragucu în această vară, dar, înainte de mutare, a evoluat 30 de minure pentru Galata în preliminarille competiţiei, contra lui Zalgiris Vilnius.

Dreptatea e de partea românilor

Fatih Şaşıoğlu, un avocat de drept sportiv din Turcia, care se confruntă des cu astfel de speţe, crede că dreptatea e de partea românilor şi anticipează că FCSB va avea câştig de cauză la FIFA.

"Se susține că FCSB a solicitat un bonus de un milion de euro în cazul în care Galatasaray particip în grupele UEFA Champions League, însă această plată a fot refuzată din cauza faptului că jucătorul a părăsit clubul înainte de calificare.

Potrivit Federației Turce Fotbal, fotbalistul și-a reziliat contractul cu Galatasaray pe 20 august 2023, iar în aceeași zi a semnat cu Ankaragucu.

FCSB poate solicita primirea bonusului

De regulă, odată cu rezilierea unui contract încetează și posibilele pretenții din acesta. Totuși, acordul de transfer semnat între Galatasaray și FCSB este valabil indiferent de această reziliere de comun acord.

Astfel, se pot revendica anumite drepturi financiare din acest contract. Dacă nu se prevede altfel, participarea lui Galatasaray în grupele UEFA Champions League este suficientă pentru ca datoria de plată a bonusului să devină exigibilă.

Din acest motiv, consider că transferul jucătorul la un alt club înainte de participarea în grupele UEFA Champions League nu va avea un impact asupra rezultatului, iar FCSB poate solicita primirea bonusului", a spus avocatul pentru sport.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat