Belarus: Antreprenori încătușați își cer scuze pentru „creșterea intenționată” a prețurilor, la o zi după ce Lukașenko a decis că inflația este ilegală VIDEO

Belarus: Antreprenori încătușați își cer scuze pentru „creșterea intenționată” a prețurilor, la o zi după ce Lukașenko a decis că inflația este ilegală VIDEO

Televiziunea de stat din Belarus arată antreprenori încătușați care își cer scuze public pentru că au „crescut intenționat prețurile” la o zi după ce președintele Alexander Lukașenko semnase un decret care interzice creșterea prețurilor în această țară.

Imagini de la televiziunea de stat din Belarus

Potrivit jurnalistului belarus Tadeusz Giczan, un cercetător la Centrul de Analiză Politică Europeană, a scris pe Twitter că de când Lukașenko a semnat decretul care interzice creșterea prețurilor zeci de dosare penale au fost deschise, iar unii dintre antreprenori au fost reținuți, scrie Hotnews.

Jurnalistul a distribuit apoi imagini preluate de la televiziunea de stat, în care antreprenori încătușați cu mâinile la spate își cer scuze pentru „creșterea intențională a prețurilor pe 7 octombrie”.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat pe 6 octombrie că interzice prin decret creșterea prețurilor ca răspuns la inflația „exorbitantă” din întreaga economie.

"De astăzi, orice creștere de preț este interzisă. Interzisă!", declara atunci Lukașenko, citat de agenția de știri Belta, într-o întâlnire a miniștrilor guvernamentali.

„Începe astăzi - nu de mâine, ci de astăzi, astfel încât prețurile să nu poată fi umflate în cursul zilei de astăzi”, a spus Lukașenko.

Lukaşenko mai preciza atunci că nerespectarea decretului va atrage „arestarea imediată şi inculparea” celor vinovaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”