Belarusul afirmă că mercenarii Wagner încă nu au vizitat noua lor bază, o fostă fortăreaţă militară

Belarusul afirmă că mercenarii Wagner încă nu au vizitat noua lor bază, o fostă fortăreaţă militară

Mercenarii Grupului Wagner, care ar fi trebuit să se mute în Belarus după revolta eşuată din 24 iunie, nu au mers încă să vadă baza oferită de autorităţile belaruse, a transmis vineri Ministerul belarus al Apărării, transmite EFE, citată de Agerpres.

Mercenari Wagner. FOTO The Sun

Declarația a fost făcută de generalul-maior Leonid Kasinski, consilier al ministrului belarus al Apărării.

„Nu, grupurile operaţionale nu au sosit încă, nu au luat o decizie, nu au văzut nimic. Cred că atunci când Grupul Wagner va lua decizia finală de a se stabili sau nu în Belarus, atunci o vor vedea", a spuns Kasinski pentru agenţia rusă de presă TASS.

Oficialul militar s-a referit la o tabără de corturi de campanie situată în apropierea oraşului Osipovici din regiunea Mogilev, Belarus, pe care a descris-o ca fiind „o tabără de vară, construită în coordonare cu autorităţile locale".

„Această tabără a fost realizată pentru a pregăti atât militari, cât şi reprezentanţi ai administraţiei civile în cadrul creării unui sistem teritorial de apărare", a explicat militarul belarus.

Tabăra are capacitatea de a găzdui aproximativ 5.000 de soldaţi, iar amplasarea sa permite, de asemenea, staţionarea de maşini de luptă, a mai spus Kasinski.

„Totul depinde de cantitatea acestui echipament. Este o fostă fortăreaţă militară. Infrastructura a fost păstrată, inclusiv depozitele, o brigadă de artilerie îşi avea sediul aici", a spus el.

„Depinde de Rusia".

După eşecul revoltei Wagner, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a convenit cu liderul grupului, Evgheni Prigojin, ca mercenarii să se mute în Belarus, însă joi liderul de la Minsk a declarat joi că decizia finală nu a fost încă luată şi că „depinde de Rusia".

„Nu construim tabere. Le-am oferit mai multe foste tabere militare care au fost folosite în timp de război. Dar Grupul Wagner are o viziune diferită pentru desfăşurarea lor. Fireşte, nu vă voi spune care", a spus acesta.

„Poate servi la apărarea Belarusulu”

Lukaşenko a menţionat, printre ofertele Minskului, tabăra Osipovici.

Dacă mercenarii vor fi în cele din urmă relocalizaţi în Belarus, cadrul în care aceştia vor opera în ţară va fi stabilit printr-o lege sau un decret prezidenţial, a spus Lukaşenko

Liderul de la Minsk a subliniat că Grupul Wagner este unitatea „cea mai experimentată în lupte" şi „poate servi la apărarea Belarusului dacă ţara este atacată", dar a dat asigurări că nimeni, inclusiv Ucraina, nu va fi atacat de pe teritoriul belarus

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat