Belgia: 60 de militari identificați ca radicalizați, supravegheați de serviciul de informații militare

Belgia: 60 de militari identificați ca radicalizați, supravegheați de serviciul de informații militare

În jur de 60 de militari care prezintă semne de radicalizare sunt supravegheați de serviciul de informații militare, informează presa din Belgia citând un răspuns la o interpelare parlamentară a ministrului apărării, Steven Vandeput, relatează sâmbătă Le Soir pe site-ul său.

Potrivit ministrului apărării, 55 de soldați și cinci subofițeri "au fost identificați ca fiind musulmani radicalizați", aceștia fiind supravegheați de serviciul de informații militare (SGRS) din cauza "comportamentului suspect".

Serviciul de informații "verifică dacă ideile sau comportamentul unui membru al personalului Ministerului Apărării nu contravin valorilor sau misiunilor armatei", a informat ministrul, care subliniază că "libertatea de cult este un drept fundamental".

Totuși, până în prezent, "niciun soldat nu a fost demis din cauza extremismului islamic" și "toți soldații, eventual vizați (de o măsură disciplinară — n.r.) au părăsit armata din proprie inițiativă sau au fost concediați din alte motive", a mai precizat ministrul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...