Belgia: Șase arestări joi seară, la Bruxelles, în legătură cu atentatele (Parchetul)

Belgia: Șase arestări joi seară, la Bruxelles, în legătură cu atentatele (Parchetul)

Șase persoane au fost arestate de poliție joi seară la Bruxelles în cadrul anchetei asupra atentatelor care au făcut cel puțin 31 de morți marți în capitala Belgiei, a informat parchetul federal, citat de AFP.

Trei dintre acestea au fos reținute "în fața porții noastre, la parchetul federal", ale cărui birouri se află în centrul Bruxellesului, lângă Palatul de Justiție, a precizat un purtător de cuvânt al parchetului, Eric Van Der Sypt.

Alte două persoane au fost reținute pe teritoriul capitalei Belgiei, iar o persoană a fost arestată într-o comună de la periferie, Jette, potrivit purtătorului de cuvânt, care nu a oferit detalii legate de identitatea acestora.

"Mâine se va hotărî dacă se va emite un mandat de arestare împotriva acestor persoane", a adăugat el.

Cel puțin doi indivizi au fost observați de poliție pe înregistrările camerelor de supraveghere de la aeroport și metrou alături de cei trei teroriști care s-au aruncat în aer. Ei sunt căutați cu forțe sporite.

De asemenea, au fost efectuate percheziții în comuna Schaerbeek, de unde unul dintre kamikaze a plecat marți dimineață cu taxiul spre aeroport, cu trei valize pline de explozibil. În această localitate nu a avut loc însă nicio arestare, a mai scris AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului