Berlinul va permite femeilor să meargă topless la piscinele publice. Cum s-a ajuns la decizie

Berlinul va permite femeilor să meargă topless la piscinele publice. Cum s-a ajuns la decizie

Femeile vor avea în curând permisiunea de a înota fără sutienele de la costumele de baie în bazinele publice din Berlin. Autoritățile orașului au adoptat o decizie în acest sens, potrivit BBC.

Foto: Shutterstock

Decizia vine după ce o femeie care a fost dată afară dintr-o piscină în aer liber pentru că nu purta sutienul de la costumul de baie a dat statul în judecată. În decembrie, unei alte femei i s-a cerut să-și pună sutienul la o piscină care funcționa într-o incintă acoperită.

Autoritățile au admis că femeile au fost victimele discriminării și au decis că, de acum încolo, toți vizitatorii vor avea acces topless la piscinele publice din Berlin.

Decizia este un motiv de bucurie pentru activiștii cunoscuți ca Freikörperkultur – promotori ai unui stil de viață care promovează nuditatea nonsexuală.

Vizitatorii străini în Germania sunt adesea surprinși – și unori deranjați – de proximitatea unor germani care navighează dezbrăcați pe lacuri, sforăie prin parcuri sau asudă în saune.

Dar Germania este o țară liberă care consideră că nuditatea în anumite locuri publice este deopotrivă potrivită și sănătoasă.

Dacă și în ce măsură este permis acest lucru la piscinele publice a fost o chestiune care le-a dat bătaie de cap multor autorități locale.

Vara trecută, la Göttingen din Saxonia Inferioară și la Siegen din Renania de Nord-Westfalia s-a permis femeilor să înoate topless.

În fapt, Bäderbetriebe, BBB, operatorul de piscine din Berlin, nu și-a schimbat regulile care cer ca un costum de baie să acopere organele genitale. BBB doar a clarificat că acest lucru se aplică fiecărei persoane care vine la piscină, indiferent de sex.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…