Biden şi liderii G7 vor conveni asupra unei interdicţii de a importa aur rusesc

Biden şi liderii G7 vor conveni asupra unei interdicţii de a importa aur rusesc

Statele Unite au mobilizat lumea pentru a impune Rusiei costuri economice rapide şi semnificative pentru a-l lăsa pe preşedintele Vladimir Putin fără veniturile de care are nevoie pentru a-şi finanţa războiul din Ucraina.
Departamentul de Trezorerie al SUA va emite marţi o hotărâre de a interzice importul de aur în SUA, ceea ce va izola şi mai mult Rusia de economia globală, împiedicând participarea acesteia la piaţa aurului, a declarat, sâmbătă, o sursă pentru Reuters .

Sancţiunile occidentale asupra Rusiei nu au vizat în mod direct transporturile comerciale de aur, dar multe bănci, transportatori şi rafinării au încetat să se mai ocupe de metalul rusesc după a început conflictul din Ucraina.

Aurul este un activ crucial pentru banca centrală rusă, care s-a confruntat cu restricţii privind accesul la unele dintre activele sale deţinute în străinătate din cauza sancţiunilor occidentale.

Acţiunile companiilor ruseşti de exploatare a aurului tranzacţionate în străinătate s-au prăbuşit în acest an pe fondul dificultăţilor, inclusiv vânzarea aurului şi rambursarea împrumuturilor către băncile sancţionate.

Rusia produce anual aproximativ 10% din aurul extras la nivel global. Depozitele sale de aur s-au triplat de când a anexat Crimeea în 2014.

Interzicerea importului de aur rusesc ar fi cea mai recentă dintre câteva serie de sancţiuni care vizează Moscova de la invazia sa din 24 februarie a Ucrainei, care a ucis sau rănit mii de oameni.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!