Bihor: 18 sirieni și irakieni, din care 7 minori, depistați în zona verde de la frontiera cu Ungaria

Bihor: 18 sirieni și irakieni, din care 7 minori, depistați în zona verde de la frontiera cu Ungaria

Un grup de 18 sirieni și irakieni, din care șapte cu vârste între 2 și 17 ani, au fost oprite în seara de miercuri, la frontiera verde, din drumul lor ilegal spre Spațiul Schengen, a anunțat, într-un comunicat, ITPF Oradea.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Nădlac i-au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, pe cei 18, în jurul orei 19, când au observat, pe direcția localității de frontieră Nădlac, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 18 persoane, format din opt bărbați, trei femei și șapte minori, a fost oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate,s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria și Irak, unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 23 și 57 de ani, și șapte minori, cu vârste între 2 ani și 17 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

Cei în cauză au declarat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Nădlac cu mai multe taxiuri și intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

'Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză și au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun,' se arată în comunicatul semnat de comisar-șef de poliție Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

3 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?