Bihor: 42 de cetățeni irakieni, sirieni și din Insulele Comore, depistați ascunși într-un automarfar la Nădlac

Bihor: 42 de cetățeni irakieni, sirieni și din Insulele Comore, depistați ascunși într-un automarfar la Nădlac

Un număr de 42 de persoane din Irak, Siria și Insulele Comore au intenționat să iasă ilegal din România, ascunse în interiorul unui automarfar, însă polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II -Csanadpalota i-au întors din drum.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, aceștia au fost descoperiți în dimineața zilei de luni, în jurul orei 7,30, într-un automarfar condus de cetățeanul turc Gulafer C., în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta materiale textile din Turcia cu destinația Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al autocamionului, cele 42 de persoane, din care 25 bărbați, 11 femei și șase minori.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Insulele Comore, cu vârste cuprinse între 7 și 57 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoștință despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări.

Totodată, persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

'Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului turc pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun', a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisar-șef de poliție Laura Bondar.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…