Bihor: 42 de cetățeni irakieni, sirieni și din Insulele Comore, depistați ascunși într-un automarfar la Nădlac

Bihor: 42 de cetățeni irakieni, sirieni și din Insulele Comore, depistați ascunși într-un automarfar la Nădlac

Un număr de 42 de persoane din Irak, Siria și Insulele Comore au intenționat să iasă ilegal din România, ascunse în interiorul unui automarfar, însă polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II -Csanadpalota i-au întors din drum.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, aceștia au fost descoperiți în dimineața zilei de luni, în jurul orei 7,30, într-un automarfar condus de cetățeanul turc Gulafer C., în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta materiale textile din Turcia cu destinația Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al autocamionului, cele 42 de persoane, din care 25 bărbați, 11 femei și șase minori.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Insulele Comore, cu vârste cuprinse între 7 și 57 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoștință despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări.

Totodată, persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

'Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului turc pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun', a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisar-șef de poliție Laura Bondar.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro