Bihor: Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără din Oradea, anunţă DSP

Bihor: Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără din Oradea, anunţă DSP

Primul caz de gripă confirmat la o persoană din judeţul Bihor este al unei tinere, în vârstă de 19 ani, domiciliată în municipiul Oradea, a informat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Bihor, aceasta s-a prezentat, împreună cu restul familiei, la consultaţie la medicul de familie în data de 20 octombrie, cu următoarea simptomatologie: febră, cefalee, tuse, rinoree, fatigabilitate (oboseală), stare anxioasă.

S-a stabilit diagnosticul de infecţie acută a căilor respiratorii superioare şi s-a prescris tratament simptomatic, antialergic şi vitamine.

Au fost recoltate probe biologice în vederea testării virusologice a gripei în data de 20 octombrie şi au fost transmise la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj.

"Rezultatul a fost primit la DSP Bihor în data de 29 octombrie şi confirmă infecţia cu virus gripal AH1N1. Testarea efectuată pentru virusul SARS-CoV-2 este negativă. Tânăra şi contacţii acesteia au fost izolaţi la domiciliu, starea clinică actuală a pacientei fiind ameliorată", se mai precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria