Bilanţul victimelor franceze în atacurile teroriştilor palestinieni a ajuns la 21 de morţi

Bilanţul victimelor franceze în atacurile teroriştilor palestinieni a ajuns la 21 de morţi

Bilanţul victimelor franceze în atacurile comise de teroriştii Hamas împotriva Israelului a ajuns la 21 de morţi, în timp ce 11 persoane sunt încă dispărute, a anunţat marţi Ministerul de Externe francez, potrivit AFP.

Hamas a luat ostatici cetățeni ai mai multor țări FOTO ARHIVĂ

„Franţa deplânge decesul tragic al încă doi cetăţeni francezi, ceea ce aduce la 21 bilanţul victimelor franceze ale atacurilor'', a declarat MAE francez într-un comunicat, potrivit căruia ''11 compatrioţi sunt încă daţă dispăruţi''.

Mai mulţi cetăţeni sunt probabil ostatici ai Hamas, a precizat diplomaţia franceză.

Aflat la Tirana, preşedintele Emmanuel Macron a evocat ''discuţii intense care avansează'' pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, însă s-a declarat ''extrem de prudent''.

Hamas a difuzat o înregistrare video cu o israeliană răpită

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat luni pe contul său oficial de Telegram un clip video cu "una din prizonierele din Gaza", în care apare o tânără care vorbeşte ebraică.

Mama Miei Schem, în vârstă de 21 de ani, a vorbit cu jurnaliștii din Tel Aviv după ce aripa militară a Hamas a publicat un videoclip în care apare fiica ei răpită având brațul bandajat și cerând să fie eliberată cât mai curând posibil.

Familia a confirmat identitatea tinerei, care a fost răpită din kibbutzul Reim, unde participa la festivalul Supernova, unde a avut loc un masacru al Hamas cu 260 de victime. „Nu am știut dacă este moartă sau vie până ieri”, a declarat mama tinerei ostatice.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel în atacul terorist de amploare lansat de Hamas în 7 octombrie. De asemenea, 199 de persoane sunt ţinute ostatici de teroriştii Hamas, potrivit autorităţilor israeliene.

Gruparea Hamas a cerut eliberarea a 6000 de prizonieri palestinieni în schimbul ostaticilor pe care îi reține în Fâșia Gaza.

Aproximativ 2.750 de persoane au murit în Fâşia Gaza în riposta armatei israeliene, conform autorităţilor palestiniene. În același timp, circa 1.000 de persoane persoane sunt încă dispărute și s-ar putea afla sub dărâmături.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?