Bild: Rusia a creat o companie aeriană falsă pentru a transporta imigranți ilegali în Europa prin Minsk

Bild: Rusia a creat o companie aeriană falsă pentru a transporta imigranți ilegali în Europa prin Minsk

O companie aeriană turcă falsă poate folosi o rută directă prin Polonia.

Rusia transportă migranți ilegali în Europa prin Minsk, cu o companie aeriană. O companie aeriană numită Southwind Airlines este situată în Antalya și a fost creată după începutul războiului din Ucraina, dar trei avioane și majoritatea angajaților companiei sunt de la Nordwind Airlines din Moscova.

Publicația Bild scrie că Nordwind Airlines aparține agenției de turism Pegas Touristik, iar proprietarii acesteia sunt ruși cu rădăcini turcești. Așadar, recent autoritățile din Belarus au anunțat deschiderea zborurilor directe de la Istanbul la Minsk pentru 125 de euro cu un timp de zbor cu 2 ore mai mic decât cel al companiei Belavia (cea din urmă nu poate trimite zboruri către UE din cauza sancțiunilor).

Motivul, potrivit Bild, este că falsa companie aeriană turcă poate folosi o rută directă prin Polonia. Companiile aeriene din Belarus trebuie să facă un mega arc deasupra Rusiei.

Publicația, care citează autoritățile poloneze, notează că noile zboruri sunt o încercare de eludare a sancțiunilor și un pas către organizarea afluxului planificat de refugiați prin Federația Rusă și Belarus și intensificarea crizei migrației, despre care scriu și jurnaliștii din Belarus.

Varșovia este încrezătoare că Moscova și Minsk vor activa o „operațiune hibridă” pentru a intensifica migrația și, ca urmare, criza politică în țările occidentale, în special în Germania.

Situația imigranților ilegali în UE

În vară, forțele poloneze de frontieră au fost supuse unor atacuri constante la granița cu Belarus . În special, procesul de trecere ilegală a frontierei de către migranți este organizat de serviciile de frontieră din Belarus.

În plus, Polonia a transferat până la 10.000 de militari la granița cu Belarus pentru a sprijini forțele de grăniceri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat