Birchall: Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

Birchall: Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a arătat vineri, pe pagina sa de Facebook, de la ce partide sunt parlamentarii care au respins desfiinţarea controversatei Secţii Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) - creaţia PSD-ului condus de Liviu Dragnea.

"Daţi share să se ştie cine apără această Secţie Specială moşită de Iordache, Tudorel Toader, Savonea şi care nu a făcut decât rău justiţiei! Tabelul de mai jos reprezintă votul de săptămâna aceasta din Camera Deputaţilor!", a transmis Birchall.

 Fostul ministru al Justiţiei a subliniat că, potrivit raportului de activitate pe anul 2019, cifrele de mai jos arată lipsa de eficienţă a acestei structuri create artificial, pentru scopuri care, aşa cum se vede în practică, nu prea au legătură cu înfăptuirea justiţiei:

- 417 dosare lucrate, din care 415 clasate!

- Doar 2 (două) dosare trimise în instanţă, dintre care unul pentru un magistrat pentru că rula cu o viteză mai mare cu 36 km/h decât limita legală.

- În acelaşi timp, veniturile totale lunare ale celor şapte procurori care lucrează în cadrul SIIJ sunt în sumă de 191.210 lei (luna martie 2020).

- Media lunară a cheltuielilor administrative: 47.950 lei

- Media lunară a cheltuielilor de personal: 468.613 lei.

- Total cheltuieli: 516.563 lei

"Eficienţă maximă, nu? Din aceste cifre cred că reiese clar acum cât de falsă era manipularea că această secţie ar fi fost creată pentru a elimina magistraţii corupţi. În realitate, în forma actuală, SIIJ este o Cooperativă Nufărul de albire a magistraţilor certaţi cu legea sau corupţi, inamicul curăţirii magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat. Tot în raportul de activitate pe 2019 se scrie negru pe alb: au fost trimişi în judecată 3 magistraţi dintre care unul achitat, iar al doilea este cel cu depăşirea vitezei legale cu 36 de km/h. Unde sunt dosarele cu magistraţii corupţi şi certaţi cu legea?", a conchis Birchall.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa