Bistrița-Năsăud: Augustin Zegrean vrea să candideze pentru Senat din partea filialei PNL

Bistrița-Năsăud: Augustin Zegrean vrea să candideze pentru Senat din partea filialei PNL

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și-a manifestat intenția de a candida în această iarnă pentru o funcție de senator din partea PNL Bistrița-Năsăud, filială din rândurile căreia a făcut parte până în anul 2007.

Președintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că Zegrean a trimis o scrisoare de intenție în acest sens, dar că nu a semnat și o adeziune la partid.

"Vineri și-a depus intenția, scrisoarea. Nu a semnat adeziune la PNL, asta e interesant. Nu a semnat încă adeziunea. Trebuie să verific, a fost suspendat în perioada asta (cât a fost judecător la Curtea Constituțională — n.r.) și devine membru direct... trebuie să verific. Intenția și-a depus-o, dar adeziune nu a semnat. O să am o discuție cu dânsul", a spus Sighiartău.

Întrebat dacă o candidatură din partea lui Augustin Zegrean pentru PNL Bistrița-Năsăud ar avantaja filiala, actualul lider al organizației a preferat să nu se pronunțe înainte de a face un studiu sociologic.

"Nu avem niciun sondaj, niciun studiu sociologic, să vedem dacă ne avantajează sau nu. Și normal că domnul Zegrean are o notorietate mare la nivelul țării, dar încă nu știu dacă ne avantajează sau nu", a afirmat Robert Sighiartău.

Lista de candidați ai PNL Bistrița-Năsăud pentru alegerile parlamentare va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean.

Până la această dată, primul loc pe lista pentru Senat, care este și eligibil, era disputat între actualul senator Dorin Dobra și noul prim-vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, ambii provenind din vechiul PNL.

AGERPRES/(A — autor: Tina Țucui, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale