Bistriţa-Năsăud: Autorul unui accident rutier mortal, găsit a doua zi de poliţişti la locul de muncă, cu alcoolemie de 0,91

Bistriţa-Năsăud: Autorul unui accident rutier mortal, găsit a doua zi de poliţişti la locul de muncă, cu alcoolemie de 0,91

Un bărbat de 30 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, identificat de poliţişti drept autorul unui accident produs sâmbătă seara pe DN 17D, în urma căruia un biciclist de 52 de ani a decedat, a fost găsit a doua zi la locul de muncă, cu o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit datelor transmise duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 20,00, iar victima, un bărbat de 52 de ani care se deplasa pe bicicletă pe DN 17D, pe raza localităţii Ilva Mică, a fost găsită inconştientă pe marginea drumului.

La locul accidentului s-au deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de prim ajutor ale SMURD, care au aplicat protocolul de resuscitare, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul la faţa locului.

Poliţiştii au stabilit că biciclistul a fost victima unui accident rutier şi au început cercetările pentru identificarea autorului, având în vedere că acesta plecase de la locul faptei.

Duminică dimineaţa, autoturismul implicat în accident a fost găsit la domiciliul unui bărbat de 30 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, în timp ce suspectul a fost depistat la locul de muncă, la o firmă din localitatea bistriţeană Sărăţel.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Poliţiştii urmează să stabilească şi cum a ajuns bărbatul de 30 de ani la muncă, a doua zi după producerea accidentului, având în vedere că distanţa dintre Sângeorz-Băi şi Sărăţel este de peste 50 de kilometri.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere cu alcoolemie. AGERPRES / (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa