Blaga, audiat la DNA într-un dosar de corupție

Blaga, audiat la DNA într-un dosar de corupție

Fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga s-a prezentat luni la DNA, pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupţie. La intrarea în sediul instituţiei, acesta nu a făcut declaraţii. Cristian Ene, apărătorul său, care a sosit ulterior, a spus că este vorba despre un dosar important, dar nu a precizat care este acesta.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti l-au trimis în judecată pe fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga în noiembrie 2016, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, la data faptelor fostul demnitar fiind secretar general al PDL şi senator în Parlamentul României.În acest moment, dosarul de corupţie al lui Vasile Blaga este în faza de Cameră preliminară, la Tribunalul Bucureşti.

”În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale”, au susţinut procurorii DNA.

Blaga ar fi primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte al PDL şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor. Fostul lider al PNL Vasile Blaga s-a prezentat, pe 1 noiembrie, la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părţi din averea să.

Procurorii au instituit sechestru asigurător pe bunuri imobile până la concurenţa sumei de 700.000 de euro în dosarul de corupţie al lui Blaga.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...