Bode: Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024 cu PSD. PNL va da și viitorul președinte / Cum stau liberalii în sondaje

Bode: Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024 cu PSD. PNL va da și viitorul președinte / Cum stau liberalii în sondaje

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a precizat că formațiunea din care face parte are constant 19%-21% în sondaje, iar în 2024 liberaii vor da viitorul președinte. Pentru viitorul Guvern, Bode are vrea continuarea alianței cu PSD.

Lucian Bode, secretarul general al PNL FOTO Inquam Photos

PNL va da preşedintele ţării şi în 2024. A făcut foarte bine dreapta că a dat preşedintele României timp de 20 de ani. România este pe un parcurs euroatlantic foarte bun, putem să ne dezvoltăm în continuare în acest parteneriat. Cu siguranţă, PSD îşi doreşte să aibă un candidat care să câştige. Şi-au dorit de 20 de ani acest lucru. Este firesc să fie aşa, dar PNL, cu zestrea pe care o are, cu ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în ultimii trei ani şi jumătate asumându-şi guvernarea, are toate premisele să dea, nu un candidat, ci viitorul preşedinte al României”, a declarat Lucian Bode, duminică seară, la Digi 24.

Bode a pus accentul pe importanța europarlamentarelor. „Miza alegerilor europarlamentare este şi una civilizaţională, dacă vreţi (…) Va trebui să alegem între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist. Îmi asum ce spun. Modelul putinist înseamnă circar, scandalagii agresivi şi propagandă. Mă refer la extremişti, mă refer la AUR. Românii vor trebui să aleagă între cele două modele”, a mai afirmat Bode.

Discuțiile despre o alianță electorală

Întrebat despre o posibilă alianță electorală cu PSD, secretarul general a adus în față problematica numărului de aleși locali: „Discuţia trebuie să înceapă cu ceea ce are Partidul Naţional Liberal astăzi, zestra PNL. 1.256 de primari,  119 parlamentari, 17 preşedinţi de consilii judeţene, peste 14.000 de consilieri locali, din care 1.000 tineri sub 35 de ani şi 2.000 de doamne în administraţia locală, 10 europarlamentari. Un partid care, trei ani şi jumătate, şi-a asumat responsabilitatea guvernării, care a trecut România prin crize suprapuse”, a mai afirmat Lucian Bode.

Partidul Naţional Liberal este constant la 19-21% (...) Este un partid mare, un partid care nu-şi permite să nu-şi propună ca obiectiv câştigarea alegerilor”, a adăugat secretarul general al PNL. Fostul ministru a afirmat că liberalii doresc continuarea guvernării, din 2024, cu PSD.

Acum, guvernarea erodează. Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024. Cu PSD. Pentru că nu vorbim de extremişti, iar cei care au fost opt luni la guvernare şi au fugit de la guvernare, mă refer la USR, nu au responsabilitatea asumării atunci când este greu la guvernare. Ce să discutăm cu ei?!”, a mai declarat Bode.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat