BOMBĂ! Cine este personajul misterios care a sesizat președinția în cazul Lăzăroiu? Liviu Avram: Cererea e beton. Am o bănuială...

BOMBĂ! Cine este personajul misterios care a sesizat președinția în cazul Lăzăroiu? Liviu Avram: Cererea e beton. Am o bănuială...

Cine este personajul misterios care a sesizat președinția în cazul Lăzăroiu? Liviu Avram: Cererea e beton. Am o bănuială...Administrația prezidențială a făcut marți publică solicitarea transmisă președintelui Klaus Iohannis de revocare a judecătorului Petre Lăzăroiu.

Ce scrie Avram pe Facebook:

„Mie mi se pare foarte bine întemeiată petiția adresată președintelui Iohannis, privind mandatul judecătorului CCR Petre Lăzăroiu (o găsiți în linkul de jos). Nici Dorneanu, nici Lăzăroiu nu au oferit până acum contra-argumente la fel de solide, ci doar asigurări verbale că ei au dreptate. Cam puțin, total neconvingător.

În pofida a ceea ce susține Propaganda Mafiei, aceasta este o solicitare distinctă de cea adresată Curții Constituționale de către asociația VeDem Just și vizând aceeași problematică.

Președinția nu a făcut public numele petentului, dar cred că am o mică bănuială.”

Textul integral al solicitării: Cerere emitere Decret pentru incetarea efectelor Decretului nr. 553.

 

Administrația prezidențială a făcut marți publică solicitarea transmisă președintelui Klaus Iohannis de revocare a judecătorului Petre Lăzăroiu.

Cererea a fost trimisă de o persoană fizică și a fost înregistrată la Palatul Cotroceni marțea trecută, pe 12 iunie. Administrația prezidențială a refuzat să facă public numele persoanei care a trimis petiția.

În solicitarea trimisă la Cotroceni, președintelui Klaus Iohannis i se solicită să emită un decret pentru încetarea efectelor decretului prin care Petre Lăzăroiu a fost numit în 2010, pentru a doua oară, judecător la Curtea Constituțională.

Persoana care a formulat petiția aduce ca argument pentru acțiunea imediată a președintelui prevederile articolului 80 alin. (2) din Constituție: “Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”.
”În speță, Președintele României este chemat să vegheze la respectarea art. 147 alin. 4 din Constitutia României, în ceea ce privește efectele general obligatorii ale considerentelor cuprinse în paragraful 94 al Deciziei CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 136/20.03.2018. Pe de altă parte, Președintele României este chemat să vegheze la buna funcționare a CURȚII CONSTITUȚIONALE, garant al supremației Constituției și unica autoritate de jurisdicție constituțională în România, potrivit art. 142 alin. 1 din Constitutia Romaniei și art. 1 alin. 1-2 din Legea nr. 47/1992. Or, este evident că o bună funcționare a CURȚII CONSTITUȚIONALE nu poate exista în condițiile unei vadite neconstituționalități sau cel putin nelegalități a compunerii sale”, se arată în document.

Autorul sesizării explică faptul că, din moment de Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul de lege care permite renumirea în funcție a unui judecător numit anterior pentru un rest de mandat, articolul respectiv și-a încetat efectele. Prin urmare, explică petentul, mandatul judecătorului Petre Lăzăroiu trebuie să înceteze deoarece “lipsirea de temei constituțional a actelor normative primare are drept efect încetarea de drept a actelor subsecvente emise în temeiul acestora”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”