BOMBĂ! Dragnea, la ăsta pescuiești tu în Maldive? Dezvăluiri-ȘOC despre cui dă PSD gaze ieftine! Ce păzesc serviciile secrete?

BOMBĂ! Dragnea, la ăsta pescuiești tu în Maldive? Dezvăluiri-ȘOC despre cui dă PSD gaze ieftine! Ce păzesc serviciile secrete? Noii băieți deștepți din energie alimentați de PSD cu gaze ieftine: trei firme deținute de proprietarul ceh al unei stațiuni de lux din Maldive, dezvăluie G4Media.ro.
 
Trei firme deținute de un off-shore cipriot primesc gaze la preț redus din producția internă grație măsurilor luate de guvernul PSD prin OUG 114 și unei decizii a ANRE, condusă de PSD-istul Dumitru Chiriță. E vorba despre Premier Energy, Premier Energy Trading și Timgaz SA, aflate pe lista beneficiarilor non-casnici care primesc gaze la preț redus. Off-shore-ul Ligatne Limited, care controlează cele trei firme, a fost fondat de un cetățean ceh cu afaceri de aproape 1 miliard de euro în domeniul jocurilor de noroc și hoteluri în Maldive, loc preferat pentru concedii al unor politicieni români, scrie G4Media.ro.

Conform datelor publicate de ANRE, Premier Energy va primi, între aprilie și septembrie 2019, o cantitate de 69.580 mwh, Premier Energy Trading una de 23.493 mwh, iar Timgaz SA doar 344,69 mwh, la prețul maxim de 68 de lei/MWh. Toate cele trei societăți sunt deținute, direct sau indirect de off-shore-ul cipriot.

Premier Energy

Premier Energy a fost înscrisă la Registrul Comerțului în 2007, sub denumirea de Petrom Distribuție Gaze și era controlată de OMV Petrom. În 2013 a fost preluată majoritar de off-shore-ul cipriot Ligatne Limited, Cipru prin intermediul unui SRL cu același nume, SC Ligatne SRL.

În prezent, este deținută, conform datelor oficiale de la Registrul Comerțului, de LIGATNE LIMITED, care are o participațiune de 99,994658% din capitalul social al societății. Un alt off-shore – SERENITY RESOURCES LIMITED, înregistrat în Insulele Virgine Britanice, are doar 0,005342% din capitalul social.

La rândul său, Premier Energy deține părți importante din capitalul social al altor două companii de pe lista cu firme care primesc gaze la preț promoțioal, publicată de ANRE, – Timgaz S.A. și Premier Energy Trading SRL.

Ligatne Limited

Ligatne Limited este deținută, conform Forbes România, de cehul Jiří Šmejc, prin intermediul firmei din Insulele Britanice Virgine – Serenity Resources Limited.

Smejc a mai deținut prin fondul de investiții Emma Capital și un pachet de 90,85% din Gaz Sud Group. compus companiile Gaz Sud și Grup Dezvoltare Rețele. În martie 2018, SC Gaz Sud SA a fost absorbită, conform datelor de la Registrul Comerțului, de Premier Energy SA, după ce, la rândul ei, a absorbit Grup Dezvoltare Rețele SA în ianuarie 2017.

În aprilie 2018, prin intermediul unei societăți nou-înființate, SC Ligatne Gas SRL, Ligatne Grup a cumpărat, pentru 8,5 milioane de euro, o altă firmă specializată în distribuția de gaze – Covi Construct 2000 din Voluntari, tranzacție care a avut girul Consiliului Concurenței.

Cine e Jiří Šmejc

Conform site-ului fondului de investiții EMMA Group, Jiří Šmejc a fost, în ultimii 15 ani, unul dintre cei mai importanți antreprenori din Europa Centrală. A dezvoltat un furnizor de credite – Home Credit Group și fondul de investiții Emma. În 1999, Jiří Šmejc a devenit acționar al postul de televiziune NOVA din Cehia, vândut ulterior companiei americane CME cu aproape 1 miliard de euro. CME deține și postul românesc de televiziune PRO TV.

Velaa Private Island: O minune în Maldive

Una dintre pasiunile cehului Smejc a fost cumpărarea unei insule in Insulele Maldive și amenajarea unei stațiuni de lux, după cum scrie publicația americană Forbes într-un review al destinației de vacanță. În 2010, Jiri Smejc a cesionat Velaa de la guvernul maldivian pentru o perioada de 50 de ani. In acel moment, pe insulă erau doar arbusti si pomi de papaya.

Toate materialele pentru amenajarea resortului de pe insulă au fost aduse din străinătate – lemnul din Borneo, piatra din deserturile iordaniene, ghivece de flori din Indonesia si şezlongurile din Italia. Chiar şi pomii au fost aduşi din insulele invecinte. O noapte de cazare în resort costă între 1500 de dolari pentru o camera în extrasezon si 30.000 de dolari pentru o noapte intr-un apartament de 4 camere intr-o rezidenta privata in timpul sezonului.

Potrivit surselor G4Media.ro, mai mulți lideri PSD și-au petrecut în ultimii ani vacanțele în stațiunea de lux controlată de Smejc.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!