BOMBĂ! Stenogramă DNA care arată că de AMNISTIE se vorbea din 15 decembrie: În 3 luni se dă o amnistie! ? Deci în 3 luni de zile ăștia bagă!

BOMBĂ! Stenogramă DNA care arată că de AMNISTIE se vorbea din 15 decembrie: În 3 luni se dă o amnistie! ? Deci în 3 luni de zile ăștia bagă!

O stenograma care apare in dosarul lui Tudorel Dobre, prim-vicepresedinte al Uniunii Camerelor de Comert Bilaterale din Romania si trimis marți in judecata de DNA, arata ca inca de la jumatatea lunii decembrie se vorba in unele cercuri despre o "amnistie" care va fi "bagata in 3 luni", scrie ziarul online Info-sud-est.

Stenograme DNA care arată că se știa de amnistie înainte de parlamentare: „Imediat după, o să dea o amnistie. Îl băgăm acolo să aibă grijă de el, dar în 3 luni se dă o amnistie! Pentru toți va fi!“

Marți, 7 februarie, procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată pe Tudorel Dobre, prim-vicepreședinte al Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România (UCCBR), pentru trafic de influență. Dobre este avocat suspendat în Baroul București și președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Kuweit.

În rechizitoriul lui Dobre apare o stenogramă din care reiese că, încă din timpul alegerilor parlamentare din decembrie, în diverse medii se vorbea deja despre amnistia care urma să fie „băgată în 3 luni”.

O discuție din 15 decembrie 2016, purtată la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, arată:

„Investigator: Ce dracu să fac…

Dobre Tudorel: Am văzut că mi-ai dat ieri un mesaj să-ți răspund. Spune-i omului în felul următor, așa, deci, după, c-am avut d-astea, discuții… În, imediat după (neinteligibil), o să dea o amnistie.

Investigator: Pentru el?

Dobre Tudorel: Pentru… pentru el?!? Pentru toți va fi! Da? Deci în 3 luni de zile ăștia bagă!

(…)

Investigator: Oamenii ăia?

Dobre Tudorel: O să merg…

Investigator: Oamenii ăia?

Dobre Tudorel: O să merg și eu când vin acolo să vorbesc cu ăsta de la birou, unde e el acolo (mimează semnul brațelor prinse în cătușe)

Investigator: Dar…

Dobre Tudorel: Unde e el acolo să beneficieze de…

Investigator: Aveți pe cineva?

Dobre Tudorel: … condiții mai bune!

Investigator: Păi, dacă nici dumneavoastră n-aveți… las-o în p*** că nu mai are nimeni…

Dobre Tudorel: Cum? Păi, nu, nu, păi nu. Îl băgăm acolo să fie… să aibă grijă de el. Să-l… Dar în 3 luni se dă o amnistie!“

În 18 ianuarie 2017, după izbucnirea scandalului referitor la ordonanțele amnistiei și grațierii, ministrul Justiției Florin Iordache declara că: „Ministerul a elaborat două acte normative în dezbatere publică, au fost finalizate ieri, au fost trimise spre consultare CSM: vizează graţierea, şi nu amnistia, nu vizează fapte de corupţie”. Însă, din stenograme reiese că, încă din luna decembrie a anului trecut, prim-vicepreședintele UCCBR știa că „în trei luni se dă o amnistie”.

DNA susține că, în anul 2013, Tudorel Dobre a primit 40.000 de euro de la un martor în cauză iar în schimbul sumei, Dobre „a lăsat să se creadă că are influență asupra lucrătorilor de poliție care instrumentau o cauză penală în care erau cercetați martorul și o altă persoană și a promis că îi va determina pe polițiști să procedeze într-o manieră care să conducă la soluții favorabile față de cele două persoane”, conform comunicatului de presă trimis de DNA.

Tudorel Dobre va fi audiat și de Curtea Supremă a României, în calitate de martor (avocat al unui proprietar care a vândut terenuri) în dosarul în care sunt judecați fostul primar al Constanței Radu Mazăre, omul de afaceri Sorin Strutinsky, fostul viceprimar al Constanței Gabi Stan și alți inculpați.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre