BOMBA dimineții! Carmen Dan, audiată la Parchetul General în dosarul „Microfonul”!

BOMBA dimineții! Carmen Dan, audiată la Parchetul General în dosarul „Microfonul”!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, este asteptată joi la audieri la Parchetul General, in dosarul "Microfonul".

Surse au declarat pentru  Ziare.com ca ministrul trebuie sa se prezinte la Parchet dimineata, la ora 10:00.

Amintim ca pe 30 noiembrie ministrul de Interne a anuntat ca a facut o plangere la Politie, dupa ce ar fi descoperit in locuinta sa un dispozitiv de inregistrare.

"Am descoperit dispozitivul azi-dupa amiaza, cand am vrut sa pun telefonul in priza. Dupa-amiaza. Dupa sedinta de guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider ca este o precizare importanta. Era conectat la o sursa de alimentare si avea si o baterie. La domiciliu este spatiul meu privat. Este un dispozitiv functional", a declarat Carmen Dan.

Ministrul locuieste cu fiul sau intr-o locuinta inchiriata in nume propriu.

SRI a reactionat imediat atunci si a spus ca dispozitivul de inregistrare gasit in priza de Carmen Dan este unul ieftin, ce "poate fi cumparat cu 200-300 de lei de pe orice site", acest lucru indicand ca a fost plasat de "cineva din zona" privata.

 Un SRL a fost chemat să „descopere” microfonul din priza lui Carmen Dan.

În data de 29 noiembrie 2017, ministrul Carmen Dan a apelat la doi foşti lucrători ai DIPI, pentru a-i efectua o verificare anti-interceptare a locuinţei. 

Aceştia s-au deplasat domiciliul ministrului şi, cu un echipament care ar aparţine unei alte firme, o societate comercială care are ca obiect de activitate paza şi protecţia, au făcut o scanare anti-interceptare a vilei lui Carmen Dan. 

După minuţioase căutări, cei doi foşti ofiţeri „descoperit” un dispozitiv de interceptare la distanţă, nefuncţional, într-o priză de telefon fix unde... nici nu ar fi încăput fizic. Cu alte cuvinte era mai mare decât locul în care spune că l-a găsit Carmen Dan.

 În aceeaşi seară, ministrul Carmen Dan a declarat public că ea însăşi a găsit într-o priză un dispozitiv de înregistrare. 

Firma la care lucrează cei doi foşti lucrători DIPI este abonată la efectuarea de astfel de activităţi, mai ales în cercul de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, ei deparazitând sediile firmelor TelDrum în trecut, dar şi domiciliile mai multor pesedişti, dezvăluie o cunoscută publicație. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale