BOMBA serii! Cine este DENUNȚĂTOAREA din Dosarul CNAS!

BOMBA serii! Cine este DENUNȚĂTOAREA din Dosarul CNAS!

Principalul denunțător în dosarul de la Casa de Sănătate este Ion Alina-Andreea, patronul unei firme din domeniu care a încasat sume imense în timpul guvernării PD-L, dezvăluie Flux24.ro . Între anii 2007 şi 2010, Casa de Sănătate Bucureşti (CASMB) a virat în conturile furnizorului de îngrijiri la domiciliu Alicia Medical Expert peste 18,3 milioane lei pentru servicii de specialitate prestate asiguraţilor CASMB. Asta, în condiţiile în care, pe ultimii patru ani, bugetul destinat acestui tip de îngrijiri a fost de circa 23 milioane lei, iar cifra de afaceri a societăţii a fost în perioada respectivă de 19,7 milioane lei. Prin urmare, Alicia Medical Expert a reuşit performanţa incredibilă de a încasa 79,2% – adică 4,7 milioane euro – din banii alocaţi îngrijirii asiguraţilor din Capitală între 2007 şi 2010, dar şi să-şi asigure astfel 93% din venituri direct de la stat, scria acum câțiva ani România Liberă.

Alina Ion l-a denunțat și înregistrat pe Nicolae Sergiu Ciobanu, finul și fostul consilier al ex-directorului SRI, George Maior.

Alina Ion a fost secretarul general adjunct al PDL sector 3 în timpul când la conducerea filialei era Silvian Ionescu, fost ofițer DIE-spionajul extern comunist , iar mai apoi a trecut la PDL sectorul 1 în momentul în care fostul șef al Casei Sănătate, Lucian Duță, a preluat filiala.

Alicia Medical Expert domina piaţa de îngrijiri medicale la domiciliu, având contract cu statul încă din 2005.

Alicia Medical Expert a fost acuzată de umflarea deconturilor și fals, dar CASMB a conchis după fiecare control că totul este în regulă în timpul lui Lucian Duță.

Sub guvernarea PSD, Alicia Medical Expert a pierdut o parte din contracte și a ajuns Alina Ion la finul și fostul șef al lui George Maior care a intervenit pentru ea la noua conducere a Casei de Sănătate.

Nereguli sesizate de asistente şi pacienţi ai firmei Alicia Medical Expert conform România Liberă, 2011: 

-„umflă” fişele medicale ale pacienţilor îngrijiţi cu manevre medicale de care aceştia nu beneficiază, dar pentru care firma decontează bani de la CASMB;

-cer deseori aprobare pentru maximul de 90 de zile la care asiguraţii au dreptul, deşi medicul recomandă mai puţine zile;

-cer pacienţilor să-şi cumpere singuri materiale medicale, deşi acestea sunt incluse în tariful primit de la CASMB;

-nu le asigură asistentelor transport special, acestea merg deseori la pacienţi cu mijloacele de transport în comun, transportând în condiţii improprii materialele medicale;

-nu le dau asistentelor recipiente septice speciale pentru deşeurile medicale biologice, acestea fiind nevoite să arunce acele şi pansamentele folosite la domiciliul pacienţilor;

-cer angajaţilor să aducă bonuri şi facturi pentru a creşte, fictiv, cheltuielile firmei.

STENOGRAME ALINA ION-NICOLAE SERGIU CIOBANU:

„Să faceţi, dom’le, la Academia Naţională de Informaţii…Vreo 3 luni. Pentru… pe securitate… în… mă rog, e pe domeniul de securitate, dar ăsta vă ajută foarte mult la relaţionarea cu care…În mediul ăsta…Cursurile sunt marţi, miercuri, joi de la 9 la 12. Dacă veniţi o dată… marţea, lunea ă… marţea, miercurea sau joia. Nu trebuie să fiţi prezentă mereu.  „Aşa ă… vă ajut eu cu documentaţia şi cu… că trebuie făcută o… un… un… ă… material de 3-4 pagini, un colocviu care trebuie prezentat pe zona asta de siguranţă naţională. Da᾿ tu… putem s-o legăm de… zona asta medicală. Poa’ să fie o… e pe siguranţă naţională, ar putea să fie şi un studiu privind îmbătrânirea populaţiei la, la, la… riscuri şi aşa mai departe, ştiţi!?”, îi spune Ciobanu reprezentantei firmei de servicii medicale, adăugând că va fi în grupă cu „deputaţi, senatori, cu oameni din Guvern, oameni din Ministerul Sănătăţii, e altceva”.

În ziua de 21 iunie 2017 , Ciobanu  a dorit să îi comunice femeii rezultatul întrevederii cu preşedintele C.N.A.S., în sensul că ar fi fost de acord cu acordarea unei audienţe.

„Şi mi-a spus în felu’ următor… Noi, oricum, cred c-o să mergem… mâine o să mergem la el, amândoi. Mă sună în seara asta, pentru că eu am stat călare pe el, i-am transmis şi prin soţia lu’ şefu’, care-i în ţară, să nu uite cine l-a pus acolo”, a susţinut Ciobanu, adugând că Burcea i-a transmis să considere problema rezolvată.

„Totodată, inculpatul a dezvăluit că a reuşit să îl determine pe preşedintele C.N.A.S. să accepte primirea colaboratorului autorizat în audienţă prin exercitarea influenţei”., spun procurorii.

Conform referatului Sergiu Nicolae Ciobanu a spus că lucrează din 2000 cu George Maior, căruia i-a fost prim-consilier în momentul numirii la SRI.

„Toţi au avut probleme ca să fie ajutaţi, printre care şi Burcea. Să ajungă la Casă, ar trebui să ajungă şi el la mine. Eu l-am împrietenit cu familia…. Nu vorbesc de acuma, eu vorbesc din anii 2000. Eu vorbesc din anul 2004, din 2003, 2004, vorbesc de ani. De atunci vorbesc eu, că atunci a fost pus Burcea pe linie dreaptă cu cine trebuie. Şi fiecare, ca să ajungă…”, povesteşte fostul consilier al lui George Maior.

„O explicaţie a influenţei afirmate de inculpat a fost aceea că, în timpul exercitării atribuţiilor sale de ofiţer S.R.I., ar fi desfăşurat activitate informativ-operativă în domeniul sănătăţii, susţinând că cei care devin informatori ai unui serviciu de informaţii pot beneficia de recompense sau de protecţie în afaceri”, susţin procurorii.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...