Bombardiere americane B-52 au ajuns la o bază din Qatar, într-un mesaj către Iran

Bombardiere americane B-52 au ajuns la o bază din Qatar, într-un mesaj către Iran

Bombardiere strategice B-52 Stratofortress trimise de SUA în Orientul Mijlociu pentru a răspunde ameninţărilor Iranului au sosit la o bază americană din Qatar, a comunicat vineri CENTCOM, comandamentul central al armatei SUA, informează Reuters.

Armata SUA a anunţat marţi că un număr de bombardiere B-52 vor face parte dintre forţele ce sunt trimise în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce administraţia Trump afirmă că sunt 'indicii clare' ale unor ameninţări din partea Iranului împotriva forţelor americane din zonă.

Iranul a denunţat noile desfăşurări militare americane, printre care se află un portavion, drept 'ştiri vechi' anunţate acum pentru a-l intimida printr-un 'război psihologic', într-o perioadă în care Washingtonul înăspreşte şi sancţiunile financiare împotriva Teheranului.

USS Abraham Lincoln ia locul unui alt portavion, deplasat în afara zonei Golfului luna trecută.

O fotografie făcută de personalul Air Force staţionat la baza aeriană Al Udaid şi postată pe site-ul CENTCOM arată două aeronave. În text se scrie: 'Sosirea B-52. Avioane B-52H Stratofortress alocate celui de-al 20-lea Escadron expediţionar de bombardament sunt parcate pe o pistă de zbor la 8 mai 2019'.

Ofiţerul de presă de la baza Al Udaid, de lângă Doha, nu a răspuns deocamdată la solicitările Reuters.

CENTCOM răspunde de operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Administraţia de la Washington a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului în această lună, eliminând anularea scutirilor care le permiteau anumitor ţări să importe petrol brut din Iran.

Iranul a răspuns hotărând să suspende aplicarea 'unora' dintre 'angajamentele sale' asumate în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri şi din care SUA s-au retras anul trecut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski