Bona care a decapitat un copil la Moscova a fost inculpată pentru "crimă"

Bona care a decapitat un copil la Moscova a fost inculpată pentru "crimă"

Bona uzbecă, arestată la Moscova în timp ce se afișa în plină stradă cu capul tăiat al unui copil, a fost inculpată pentru "crimă", a anunțat vineri, într-un comunicat, comitetul de anchetă rus, informează AFP. Gulcehra Bobokulova, 38 de ani, "a fost inculpată astăzi pentru uciderea unui copil de vârstă fragedă", a anunțat Comitetul, însărcinat cu anchete penale din Rusia.

Bona, originară din Uzbekistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală populată majoritar de musulmani, este acuzată că a ucis luni, cu o lovitură de cuțit, o fetiță de patru ani de care avea grijă și pe care a decapitat-o ulterior.

Bobokulova, care avea antecedente psihiatrice, potrivit anchetatorilor, este acuzată, de asemenea, de incendierea apartamentului în care locuia victima, înainte de a ieși pe străzi cu capul acesteia în mâini.

În timpul anchetei, acuzata, care era "diagnosticată de mai multă vreme cu schizofrenie", va fi supusă unor examinări psihiatrice și psihologice "menite să stabilească starea sa mentală", precizează comunicatul. Anchetatorii "iau toate măsurile care se impun pentru a studia personalitatea acuzatei și a stabili mobilele crimei", adaugă sursa.

Tatăl bonei, plasată miercuri în detenție pentru cel puțin două luni, a declarat din Uzbekistan pentru mass-media ruse că fiica sa a fost internată în 2002, asigurând în același timp că de atunci "totul a revenit la normal".

În momentul arestării sale, lângă o stație de metrou, având în mâini capul tăiat al fetiței, Bobokulova s-a proclamat "kamikaze". "Detest democrația. Sunt teroristă. Vă doresc moartea", a spus ea. De asemenea, când a compărut în fața instanței, miercuri, această mamă a trei copii, divorțată, le-a spus jurnaliștilor că "Allah i-a ordonat" să o ucidă pe fetiță, iar joi, în imagini video filmate probabil în timpul interogatoriului și difuzate pe Youtube, însă a căror autenticitate nu a putut fi stabilită, ea afirmă că a ucis copilul pentru "a răzbuna" bombardamentele rusești din Siria.

Cu toate acestea, tatăl său afirmă că ea nu se ducea la moschee și nu purta văl islamic.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie