Boris Johnson îşi preia miercuri după-amiază mandatul de prim-ministru

Boris Johnson îşi preia miercuri după-amiază mandatul de prim-ministru

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson preia conducerea guvernului de la Londra miercuri după-amiază, când Theresa May îi va preda prerogativele funcţiei, după ce la 7 iunie aceasta şi-a prezentat demisia ca urmare a eşecului încercării de a-i convinge pe parlamentarii britanici să susţină acordul privind Brexitul, transmite dpa.

Partidul Conservator a anunţat marţi că membrii săi l-au ales drept lider pe Boris Johnson în scrutinul intern în a cărui etapă finală a ajuns şi actualul şef al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt.

La începutul după-amiezii, Theresa May va rosti un discurs final în Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului britanic, după care o va informa personal pe Regina Elisabeta a II-a în legătură cu demisia sa oficială.

Ulterior, Boris Johnson va fi primit în audienţă la Regină, înainte de a-şi prelua oficial funcţia. Este de aşteptat ca miercuri seară sau joi să înceapă anunţarea numelor viitorilor miniştri din noul executiv britanic.

Potrivit unor informaţii din media britanice, Johnson va face joi o declaraţie în parlament în legătură cu planurile sale privind Brexitul.

Într-un discurs rostit marţi, Boris Johnson a afirmat că doreşte să ''livreze Brexitul'', cu sau fără un acord, până la 31 octombrie, data limită stabilită de Uniunea Europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...