Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Borza, după excluderea din ALDE: Tăriceanu va rămâne singur să stingă lumina

Deputatul Remus Borza, exclus din ALDE după ce a votat împotriva adoptării moțiunii de cenzură, susține că liderul formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, "va rămâne singur să stingă lumina" dacă va continua "să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună".

 "Am luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a subsemnatului din ALDE. Primesc această hotărâre cu regret și îngrijorare. Nu în ceea ce mă privește, ci în ceea ce privește viitorul acestei construcții politice, ALDE. Este descalificant și dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal să sancționeze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea și ostracizarea celor care nu respectă 'disciplina de partid', celor care nu se supun necondiționat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă. Dacă dl Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE", a afirmat Remus Borza, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Parlamentarul și-a explicat votul la moțiunea de cenzură prin faptul că a optat pentru "stabilitate socială și responsabilitate politică".

"Alți colegi au înțeles să dea satisfacție unor lideri răniți în orgoliul propriu de emanciparea, percepția publică și evoluția unui premier care începea să devină o amenințare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, există multă lașitate în politica românească, multe complicități de tip mafiot, vulnerabilități și nevoi pe care cei ce se consideră atotștiutori și atotputernici se pricep atât de bine să le exploateze. Eu nu înțeleg să fiu sluga nimănui, cu atât mai puțin a unui președinte de partid. Eu am un singur stăpân: Poporul Român. Asta trebuie să înțeleagă toți parlamentarii, prin raportare la art. 69 din Constituție, că noi suntem în serviciul poporului și nu în serviciul conducătorilor. Printr-o astfel de conduită vom reda încrederea, prestigiul și onoarea instituției fundamentale a unei națiuni — Parlamentul", a precizat Borza.

În opinia sa, toate partidele tradiționale românești se confruntă cu "un deficit de democrație".

"Probabil nu au învățat nimic din lecția franceză, după cum nu au învățat nimic nici din episodul 'Colectiv'. Românii au nevoie de o clasă politică onestă, națională, asumată și vizionară, care să reformeze statul, instituțiile și marile sisteme publice, fie că vorbim de administrație, învățământ, sănătate etc. O clasă politică care să dea dovadă de pragmatism și eficiență în lupta cu birocrația, corupția, evaziunea fiscală și excluziunea socială. Am demonstrat că există viață și după insolvență. Va exista viață politică, în ceea ce mă privește, și după ALDE", a spus Borza, conform comunicatului.

Biroul Politic Central al ALDE a decis, cu majoritate, excluderea din partid a lui Remus Borza, după ce acesta a votat împotriva demiterii Guvernului Grindeanu la moțiunea de cenzură, a anunțat, luni, liderul formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

3 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

4 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

5 Scrisoare cutremurătoare către parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu: Vă consider părtaş…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze