Botoşani: Nelu Tătaru, vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati''

Botoşani: Nelu Tătaru, vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati''

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, sâmbătă, o vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani, pentru a verifica gradul de pregătire al unităţii medicale de a face faţă pacienţilor cu COVID-19 şi non- COVID.

El s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar împreună cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secţiile spitalului.

"Evaluarea de astăzi dimineaţă mi-a arătat, dincolo de o creştere a numărului de cazuri noi la nivelul întregii ţări, şi o creştere a numărului de testări la nivelul judeţului Botoşani, Suceava şi Neamţ. De aceea, de dimineaţă am reluat aceste vizite neanunţate, fiindcă că am vrut să văd capacitatea spitalului şi adresabilitatea la Unitatea Primiri Urgenţă şi capacitatea tehnică", a afirmat Tătaru.

Ministrul a apreciat că spitalul are capacitatea să gestioneze situaţia pandemiei la nivel judeţean, fiind "plăcut impresionat" că întreg personalul celei mai mari unităţi medicale din judeţul Botoşani foloseşte corespunzător echipamentele medicale.

Ulterior, Ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, dar şi cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", medicul Radu Malancea. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”