Botoşani: Trei transfugi din Sudan şi Somalia, reţinuţi cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Botoşani: Trei transfugi din Sudan şi Somalia, reţinuţi cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au făcut uz de armă pentru prinderea a trei cetăţeni africani care au intrat ilegal în România, dar şi a doi tineri români care încercau să îi ajute pe aceştia, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, Denis Mihaela Lazăr.

Potrivit acesteia, cei trei bărbaţi au fost observaţi cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe raza localităţii de frontieră Mihăileni, deplasându-se dinspre Ucraina spre România. Cei trei transfugi au urcat într-un autoturism cu numere de Bulgaria, care nu a oprit la semnalul de oprire al poliţiştilor de frontieră.

"Urmare a supravegherii zonei în care au fost reţinute cele trei persoane, colegii noştri au observat un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria, fapt pentru care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul a încercat să fugă. Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. Colegii noştri au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi", a afirmat Lazăr.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan, au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania. Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 23 şi, respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi, cetăţenii străini au fost preluaţi de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...