Brăila: Casting pentru găsirea a peste 300 de figuranţi pentru un film despre Revoluţia din 1989

Brăila: Casting pentru găsirea a peste 300 de figuranţi pentru un film despre Revoluţia din 1989

"Sibiu 89" este titlul unui lungmetraj inspirat din evenimentele reale ale Revoluţiei din 1989, care se va filma anul acesta la Brăila şi pentru care echipa de filmare caută peste 300 de persoane dornice să participe la filmări ca figuranţi.

"Regizorul filmului 'Sibiu 89', Tudor Giurgiu, îşi propune să readucă în atenţia publicului acest episod important din istoria recentă şi să facă puţină lumină în evenimentele petrecute în realitate în oraşul Sibiu. Filmările vor reproduce scene ale protestelor de stradă, dar şi scene de luptă, care vor ilustra degringolada şi confuzia instalată în acele zile pe străzi. Au fost alese ca locuri de filmare vecinătatea Liceului Mihail Sebastian, strada Sergent Tătaru, strada Vadul Schelei, precum şi zona Parcul Monument - Liceul cu program sportiv", se arată într-un comunicat de presă remis de Libra Film Production.

Filmările sunt programate în perioada 8 - 25 februarie 2022 şi vizează în special reproducerea unui episod petrecut în Sibiu în timpul Revoluţiei din 1989, respectiv sechestrarea într-un bazin acoperit aflat în incinta unei unităţi MApN a peste 300 de oameni bănuiţi a fi "terorişti". Pentru această scenă a fost ales fostul bazin olimpic de înot din Brăila. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria