Brăila: Peste 6.000 de persoane au ieşit din carantină şi autoizolare, de la instituirea stării de urgenţă

Brăila: Peste 6.000 de persoane au ieşit din carantină şi autoizolare, de la instituirea stării de urgenţă

Peste 6.000 de persoane din judeţul Brăila au ieşit din autoizolare şi din carantină instituţionalizată de la instituirea stării de urgenţă, potrivit informaţiilor transmise, marţi, de Instituţia Prefectului.

Pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, pe 5 mai, la nivelul judeţului Brăila, sunt monitorizate 189 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu şi 169 de persoane care se află în carantină instituţionalizată.

De asemenea, 5.139 de persoane au ieşit din autoizolare la încheierea celor 14 zile şi 873 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, la nivelul judeţului, sunt 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 19 cazuri au fost declarate vindecate.

În ceea ce priveşte sancţiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 215 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 830 persoane şi au fost supuse controalelor 66 de unităţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 320.000 de lei, dintre care 98 au fost pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 3/2020 şi una pentru încălcarea măsurii izolării la domiciliu, persoana în cauză fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei şi condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Poliţiştii brăileni au desfăşurat şi patru acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 282 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 205 autovehicule, fiind aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 46.000 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu