Brașov: Autobuzul turistic supraetajat al Consiliului Județean, nefolosit de 4 ani, scos din nou la vânzare

Brașov: Autobuzul turistic supraetajat al Consiliului Județean, nefolosit de 4 ani, scos din nou la vânzare

Autobuzul turistic supraetajat al Consiliului Județean (CJ) Brașov, achiziționat în urmă cu 10 ani cu 300.000 de euro, cu scopul de a plimba turiștii în zona monumentelor și obiectivelor turistice din municipiul reședință, este scos din nou la vânzare.

De aproape patru ani vehiculul stă nefolosit, din cauza faptului că turiștii nu sunt interesați să se plimb cu el, instituția fiind nevoită să cheltuie bani pentru întreținerea lui.

"Autobuzul turistic supraetajat a fost evaluat la suma de 100.000 de euro, de către o persoană competentă. Este un preț de pornire care poate crește. Sperăm că vor exista cumpărători. Interesul nostru este să valorificăm acest autobuz", a declarat președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Veștea.

Autobuzul turistic supraetajat era folosit doar în perioada verii, plecarea fiind de pe Aleea de sub Tâmpa. Parcurgea centrul orașului până la Biserica Sf. Bartolomeu, apoi urca pe drumul spre Poiana Brașov, până în zona Belvedere, de unde se vede tot orașul. După ce turiștii făceau un scurt popas pentru fotografii, autobuzul se întorcea în oraș parcurgând un traseu până în Piața Unirii, după care revenea sub Tâmpa.

Prețul unui bilet era de cinci lei, iar plecarea în cursă necesita un grup de cel puțin 10 turiști. Foarte rar se întâmpla ca toate locurile autobuzului să fie ocupate de turiști. Autoritățile județene au mai încercat și anii trecuți să vândă autobuzul turistic sau să-l închirieze, dar fără succes.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu