Braşov: Cinci bărbaţi, reţinuţi în dosarul furturilor din case de bani şi seifuri

Braşov: Cinci bărbaţi, reţinuţi în dosarul furturilor din case de bani şi seifuri

Braşov, 18 sep /Agerpres/ - Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate marţi, în cadrul dosarului penal privind furturile din casele de bani şi seifuri, cu un prejudiciu de 35.000 de lei, a informat, miercuri, IPJ Braşov.

"În urma celor 20 de percheziţii desfăşurate ieri (marţi - n.r.) de poliţiştii din Braşov, au fost ridicate şapte autovehicule ce ar fi fost folosite fie la comiterea faptelor, fie ar fi fost achiziţionate cu bani proveniţi din valorificarea bunurilor sustrase din case de bani sau seifuri. (...) Totodată, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (telefoane mobile, haine, încălţăminte, unelte). Au fost conduse la audieri şapte persoane, iar în urma probatoriului administrat, au fost reţinuţi pentru 24 ore, cinci bărbaţi, care au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov", a precizat IPJ Braşov, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional, format din 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, din judeţul Braşov, ar fi săvârşit, în perioada 2018-2019, mai multe infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale situate pe raza judeţelor Braşov, Alba, Bacău şi Vrancea), vizând în principal case de bani sau seifuri. Membrii grupului ar fi acţionat împreună sau împărţiţi în echipe, la care ar fi aderat punctual şi alte persoane.

Valoarea prejudiciului cauzat este de 35.000 de lei, a precizat sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale