Braşov: Doi minori, care au participat la conflictul de la Săcele din prima zi de Paşte, arestaţi preventiv

Braşov: Doi minori, care au participat la conflictul de la Săcele din prima zi de Paşte, arestaţi preventiv

Doi minori, care au participat, alături de alte persoane, la scandalul din prima zi de Paşte, la Săcele, au primit mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a informat joi, printr-un comunicat de presă, prim-procuror Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie (TMF) Braşov, Vlad Teodorescu.

Cei doi au fost reţinuţi cu o zi în urmă, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar joi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă TMF Braşov a solicitat arestarea preventivă a acestora, propunerea fiind admisă de TMF Braşov.

"În fapt s-a reţinut că, în după amiaza zilei de 19 aprilie, în timp ce se aflau pe str. Rodnei din municipiul Săcele, inculpaţii minori L.G. şi R.V. au participat, alături de alte persoane, la o încăierare, membrii grupurilor adverse aruncând unii în alţii cu diverse obiecte (pari, pietre, cărămizi, furci), mulţi dintre participanţii la încăierare suferind leziuni traumatice, producându-se tulburarea ordinii şi liniştii publice. În cursul incidentului, inculpatul B.A.V., care participase la încăierare, a părăsit pentru scurt timp zona de conflict şi a revenit la volanul autoturismului, dirijându-l cu viteză spre un grup format din multe persoane din tabăra adversă. Ca urmare a acestei fapte, membrii acestei tabere, printre care şi inculpaţii minori L.G. şi R.V. au aplicat lovituri de o intensitate ridicată în parbrizul autoturismului, cu intenţia de a-l omorî pe conducătorul auto", a precizat sursa citată.

Un număr de 16 adulţi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au fost implicaţi într-un scandal în municipiul Săcele, forţele de ordine fiind nevoite să tragă focuri de armă pentru calmarea situaţiei. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”