Brașov: Omul de afaceri chilian Rafael Garay, în arest preventiv pentru 30 de zile

Brașov: Omul de afaceri chilian Rafael Garay, în arest preventiv pentru 30 de zile

Magistrații Curții de Apel Brașov au decis miercuri seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri chilian Rafael Garay, acuzat de deturnare de fonduri.

"Magistrații Curții de Apel au decis în ședința de miercuri seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Rafael Garay având în vedere cererea de extrădare a acestuia", a declarat pentru AGERPRES locțiitorul purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Brașov, Grațiela Milu. Măsura a fost contestată, urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Rafael Garay s-a aflat în arest la domiciliu într-o locuință închiriată din Brașov începând din 19 noiembrie, printr-o decizie luată de o instanță a Curții de Apel Brașov.

În data de 18 noiembrie, omul de afaceri chilian a fost prins de polițiștii români într-un mall din Brașov și a fost prezentat Curții de Apel Brașov care a decis să fie plasat în arest la domiciliu până la clarificarea documentelor de extrădare. Pentru că documentele de extrădare nu au fost clarificate, în data de 29 noiembrie o instanță a Curții de Apel a prelungit cu încă 20 de zile, până în 28 decembrie arestul la domiciliu. Rafael Garay a fost localizat în România din luna septembrie după ce a depus actele necesare pentru a se căsători în România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...