Braşov: Trupul celui de al treilea turist a fost coborât de pe munte

Braşov: Trupul celui de al treilea turist a fost coborât de pe munte

Cadavrul celui de al treilea turist a fost recuperat din masivul Făgăraş şi coborât cu elicopterul la baza muntelui, miercuri, în jurul orei 17,00.

''Am luat legătura cu soţia unuia dintre turiştii decedaţi şi i-am spus că joi pot veni la Braşov, să ia corpurile neînsufleţite, care vor fi duse azi la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru autopsie'', a declarat pentru AGERPRES vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, coordonatorul Salvamont Braşov.

Operaţiunea de recuperare a cadavrelor celor trei turişti din masivul Făgăraş a început miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,00. Două echipe mixte formate din salvamontişti din oraşul Victoria, Sibiu şi Zărneşti, jandarmi montani şi un elicopter venit de la Bucureşti au acţionat pe parcursul zilei pentru coborârea trupurilor. Acţiunea a fost foarte dificilă, având în vedere locurile unde au fost găsite acestea şi altitudinea de aproape 2.000 de metri. S-a acţionat contracronometru, ţinându-se cont că meteorologii au anunţat o schimbare a vremii în zonă începând de miercuri noaptea, a mai spus Adrian Gabor.

Cei trei turişti, cu vârste de 18, 62 şi 64 de ani, erau din Iaşi şi au ajuns în zonă la începutul lunii aprilie. După câteva zile, un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, a sunat la 112 anunţând că maşina cu care veniseră cei trei bărbaţi stă nemişcată de câteva zile.

Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar din cauza vremii nefavorabile şi a producerii de avalanşe, echipele de salvatori nu au putut să acţioneze în fiecare zi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…