Brazilia: Bolsonaro spune că nu va mai vorbi cu presa

Brazilia: Bolsonaro spune că nu va mai vorbi cu presa

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a afirmat miercuri că nu va mai vorbi cu mass-media, pentru a evita să fie criticat din cauza agresivităţii sale faţă de jurnalişti, relatează AFP.

"Aş vrea să vă vorbesc, dar Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor spune că atunci când vorbesc, vă agresez. Şi pentru că sunt un om al păcii, nu voi mai da interviuri", a declarat şeful statului, la ieşirea din reşedinţa sa oficială la Brasilia.

De la începutul mandatului său, în ianuarie 2019, Jair Bolsonaro, 64 de ani, şi-a făcut obiceiul să iasă în fiecare dimineaţă în întâmpinarea simpatizanţilor în faţa Palatului Alvorada şi să răspundă întrebărilor presei.

Această întâlnire cotidiană aproape a devenit o atracţie turistică în capitala braziliană.

Conform raportului anual al Federaţiei Naţionale a Jurnaliştilor (FENAJ) publicat săptămâna trecută, "venirea la preşedinţie a lui Jair Bolsonaro a afectat semnificativ libertatea presei în Brazilia".

Acest raport a contabilizat 208 atacuri fizice sau verbale asupra mass-media sau a jurnaliştilor în 2019, o creştere de 54% comparativ cu 2018.

Numai Jair Bolsonaro este autorul a mai mult de jumătate dintre aceste agresiuni (58%).

Într-una din discuţiile cu presa în faţa reşedinţei sale în decembrie, preşedintele a interpelat un jurnalist care îl întreba despre ancheta pentru corupţie ce îl vizează pe fiul său, senatorul Flavio Bolsonaro, spunându-i: "Ai un cap teribil de homosexual!".

La 6 ianuarie, el a afirmat că jurnaliştii sunt "o specie pe cale de dispariţie".

Jair Bolsonaro a anulat de asemenea recent abonamentele pentru circa zece mari cotidiene şi reviste braziliene la Palatul Prezidenţial. "Cei care vor să le citească, să le cumpere, pentru că e otrăvitor să citeşti ziarul", a spus el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?