Brazilia: Preşedintele Bolsonaro l-a demis pe ministrul sănătăţii în plină criză de COVID-19

Brazilia: Preşedintele Bolsonaro l-a demis pe ministrul sănătăţii în plină criză de COVID-19

Popularul ministru brazilian al sănătăţii, Luiz Henrique Mandetta, a informat joi că a fost demis de preşedintele Jair Bolsonaro, cu care era în dezacord total cu privire la lupta împotriva noului coronavirus, transmite AFP.

"Preşedintele Jair Bolsonaro tocmai m-a anunţat că am fost demis din funcţia ministru al sănătăţii", a scris pe Twitter Mandetta la finalul unei întâlniri cu şeful statului la palatul prezidenţial Planalto, la Brasilia.

Ministrul s-a pronunţat întotdeauna pentru izolarea populaţiei ca metodă de a încerca răspândirea pandemiei, în timp ce preşedintele a minimizat constant impactul coronavirusului şi a ridicat întrebări cu privire la regulile de distanţare socială.

Acest anunţ era aşteptat de mai multe zile, confruntările dintre preşedinte şi ministru fiind numeroase, iar punctele lor de vedere incompatibile.

La scurt timp după anunţ, în mai multe oraşe ale Braziliei populaţia a protestat bătând în oale şi în tigăi.

Succesorul său este oncologul Nelson Teich care s-a întâlnit cu Jair Bolsonaro joi dimineaţă, au informat mai multe media.

El fusese avut în vedere pentru acest post după alegerile prezidenţiale din octombrie 2018, dar Jair Bolsonaro l-a preferat în cele din urmă pe Luiz Henrique Mandetta, în special din cauza sprijinului politic de care se bucura în parlament.

Sprijinit de Asociaţia medicală din Brazilia, Nelson Teich, la fel ca predecesorul său, consideră că izolarea este cel mai bun mijloc de a stăvili răspândirea pandemiei.

Într-un recent articol, el a deplâns "polarizarea între problemele sanitare şi economice".

Ultimul bilanţ oficial din Brazilia, ţară cu 210 milioane de locuitori, a raportat 30.425 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.924 mortale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…