Brazilia: Preşedintele populist Jair Bolsonaro a fondat un nou partid, care va lupta împotriva 'comunismului şi globalizării'

Brazilia: Preşedintele populist Jair Bolsonaro a fondat un nou partid, care va lupta împotriva 'comunismului şi globalizării'

Preşedintele brazilian de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a fondat un nou partid politic, a relatat joi revista Exame, potrivit DPA.

Noua formaţiune, numită 'Alianţa pentru Brazilia', intenţionează să lupte împotriva "comunismului, globalizării şi oricărei ideologii care este contra ordinii naturale", a spus Bolsonaro la o ceremonie în capital Brasilia.

Fostul căpitan de armată intenţionează să conducă partidul cu unul dintre fiii săi, Flavio, care este senator în parlamentul federal.

Preşedintele şi-a părăsit recent fosta formaţiune, Partidul Social Liberal (PSL), din cauza unei dispute privind finanţarea campaniei.

Pentru a participa la viitoarele alegeri, noul partid trebuie să adune 500.000 de semnături din cel puţin nouă din cele 26 de state din Brazilia. Listele trebuie apoi verificate şi certificate de Tribunalul Suprem Electoral.

Programul noului partid menţionează că "recunoaşte locul locul lui Dumnezeu în viaţa, istoria şi sufletul poporului brazilian" şi că sprijină dreptul de a deţine arme de foc.

Bolsonaro a obţinut victoria la alegerile din octombrie de anul trecut în mare parte pentru că s-a prezentat ca un independent capabil să scape Brazilia de criminalitate şi de corupţia care a acaparat mare parte din clasa politică în ultimii doi ani.

Corupţia a fost o temă majoră de campanie după scandalul Lava Jato în care s-a dovedit că unii politicieni au primit mită în schimbul unor contracte cu gigantul petrolier de stat Petrobras.

Noul preşedinte a stârnit numeroase controverse prin declaraţii rasiste şi homofobe şi din cauza simpatiei exprimate pentru dictatura militară din Brazilia din perioada 1964-1985.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache