BREAKING 30 de asociații civice îi cer președintelui Iohannis să nu promulge modificările la codurile penale și partidelor de opoziție să atace la CCR

BREAKING 30 de asociații civice îi cer președintelui Iohannis să nu promulge modificările la codurile penale și partidelor de opoziție să atace la CCR

BREAKING 30 de asociații civice îi cer președintelui Iohannis să nu promulge modificările la codurile penale și partidelor de opoziție să atace la CCR. 30 de asociații și mișcări civice îi cer președintelui Klaus Iohannis printr-un apel public să nu promulge legile votate miercuri în Parlament prin care coaliția PSD-ALDE a modificat codurile penale în favoarea penalilor.

”180 de parlamentari au votat modificarea codurilor penale în varianta propusă de comisia Iordache, cu intenția vădită de a transforma România într-o țară condusă legal de hoți. Demnitari și funcționari care practică abuzul în serviciu, fură, sunt corupți, inclusiv foști demnitari condamnați penal ar putea deține curând un cazier curat”, scriu cele 30 de organizații în apelul citat.

Organizațiile civice le cer și partidelor din opoziție să sesizeze Curtea Constituțională privind încălcarea art. 2 alin. (2) din Constituție: “Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.

”Votul favorabil a arătat că 180 de parlamentari nu exprimă interesele alegătorilor, ci a unor grupări de tip mafiot. Votul exprimat individual de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea și sacrificarea întregii națiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul României ca pe o instanță în care s-a erijat în judecătorul Dragnea care îl iartă pe condamnatul penal Dragnea. Considerăm acest lucru inadmisibil și impardonabil într-un stat de drept”, mai arată cele 30 de organizații.

Semnatarii apelului:

#activAG Piteşti
Acțiunea Civică Galați
Alba Iulia Civică
Aradul Civic
Asociația România Vie
Asociația Platforma România 100
Brașovul Civic
Canada Save Roșia
Corupția Ucide
Diaspora Franța solidară cu România
Eu Ro Aleg
Evoluție în Instituție
Grupul Civic Madrid
Inițiativa România
Inițiativa Timișoara
Oradea Civică
Reset
#Rezist Constanța
Rezist Galați
Rezist Lyon
#Rezist Milano
#Rezist Paris
#Rezist Toronto
Rezist WMW
#Rezistența
Rezistența din Diaspora
Rezist Zürich
Ștafeta Steagului Uniunii Europene
Umbrela Anticorupție
Vedem Just – Voci pentru Democrație și Justiție


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa